KOVÁCS LÁSZLÓ

Full text search

KOVÁCS LÁSZLÓ
KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Az összkép tehát azért ennél kedvezőtlenebb, hiszen joggal veti a korábbi kormány szemére a haderőreform késlekedését, a NATO-felajánlások teljesítésének elmaradását és mindazt, ami a magyar-amerikai kapcsolatok témaköréhez tartozik, és ami ebben a kapcsolatban komoly nehézségeket okozott.
(11.10)
Hadd idézzek ebből, mert az időm a közbeordítozásoknak köszönhetően lassan lejár, hadd idézzek egyetlen momentumot! Amikor 2001. szeptember 24-én a parlament napirendre tűzte az Egyesült Államok Infinite Justice elnevezésű hadműveletéhez a magyar hozzájárulást, és amikor a vitában a MIÉP vezérszónoka, Csurka István mentegetni próbálta a terrorista akciót, és az Egyesült Államokra hárította a felelősséget, majd a vita lezárásakor Áder János feltette a kérdést, hogy "megkérdezem Orbán Viktor miniszterelnök urat, hogy kíván-e válaszolni az elhangzottakra", akkor azt kellett megállapítania, hogy nem kíván válaszolni a vitában elhangzottakra.
Nos, tisztelt Fidesz-frakció tagjai, ha keresik azt (Az elnök jelzi az idő leteltét.), hogy mi is a baj a magyar-amerikai kapcsolatokban, és mi az, amit most a Medgyessy Péter-látogatásnak helyre kellett tenni, akkor emlékezzenek vissza erre a 2001. szeptember 24-ei ülésre...

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť