LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az élet, a valóság megint jó dramaturg volt, hiszen ezt az augusztus elején megfogalmazott kérdést most újra az elmúlt napok eseményei időszerűvé tették. Ugyanis talán emlékeznek a képviselőtársaim arra, hogy a Greenpeace nevű nemzetközi környezetvédő szervezet magyarországi irodája szerint tizennégy magyarországi vállalat szennyezi folyamatosan a Tiszát vagy annak valamelyik mellékfolyóját. Ez jelent meg július végén a napilapokban.
A vádban érintett cégek eddig nem sok figyelemre méltatták a nevezett nemzetközi környezetvédő szervezet magyarországi irodáját, ezért Sajóbábonyban annak idején az egyik gyanúsított cég előtt megtartották első figyelemfelkeltő tüntetésüket a környezetvédők. A magyarországi iroda aktivistái által környezetszennyezéssel gyanúsítható tizennégy hazai cég közül tíz Miskolcon vagy annak közvetlen környékén, négy pedig Szolnok térségében található. A szóban forgó vállalatok, úgy tűnik, nem törődnek e társadalmi szervezet figyelemfelkeltő akciójával, őket elsősorban az önkormányzati vagy az állami környezetvédő hatóságok téríthetik jobb belátásra.
Államtitkár úr, a Tisza menti települések képviselőjeként kérdezem, eljutottak-e a minisztériumba vagy az érdekelt önkormányzatokhoz a Greenpeace vádjait megalapozó mérések mintái, a minták hitelességét bizonyító szakemberek tanúsítványai. Ha ez még nem történt meg, akkor felvette-e a minisztérium a kapcsolatot a nemzetközi szervezettel? Vállalja-e a közvetítést a szembenálló felek között, és nyilvánvalóan ki tud térni legalább egy-két mondatban a válaszában az elmúlt napok történéseire is. Köszönöm megtisztelő figyelmét, várom válaszát. (Taps az MDF soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť