ELNÖK (Harrach Péter)

Full text search

ELNÖK (Harrach Péter)
ELNÖK (Harrach Péter): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatalok következnek.
Az előterjesztő a T/1107/26. számú ajánlás 1., 2., 3., 4., 6., 7., 13., 14. pontjait, a T/1107/33. számú kiegészítő ajánlás 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10. pontjait támogatja. Az MDF-képviselőcsoport ezek közül külön szavazást kért az ajánlás 13. és 14. pontjairól. A támogatott indítványok elfogadása kizárja az ajánlás 10., 11., 15., 16., 18. és 20. pontjait.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító indítványokat a külön szavazásra kért indítványok kivételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 208 igen szavazattal, 152 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
Az ajánlás 5. pontjában Csáky András a 9. § (2) bekezdésében a törvény 112. § (12) bekezdésének módosítását javasolja. Ebben a nyilvántartásba vételhez szükséges tájékoztatás egyik elemének elhagyását kezdeményezi. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 172 igen szavazattal, 194 nem szavazattal elutasította.
Az ajánlás 8. pontjában Csáky András a 12. §-ban a törvény 148. §-ában a tanács egyik feladatának módosítását kezdeményezi. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 173 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett, 193 nem szavazattal elutasította.
Az ajánlás 9. pontjában Csáky András a 13. § elhagyását javasolja, amely a kutatás engedélyezésének szabályát tartalmazza a törvényben. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 170 igen szavazat ellenében 197 nem szavazattal elutasította.
A 12. pontban Csáky András a 28. § elhagyását kezdeményezi, amely a táppénz folyósításának egyik szabályát tartalmazza. A javaslat elfogadása kizárja a 13. és az azzal összefüggő 14. pontot, amelyet az előterjesztő támogat. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 172 igen szavazattal, 1 tartózkodással, 193 nem szavazattal elutasította.
Most a 13. és 14. pontokról döntünk, Vojnik Mária és más képviselők javaslata alapján. Lényege: a táppénz folyósításának időtartama további hat hónappal legyen meghosszabbítható.
A bizottságok és az előterjesztő egyaránt támogatja, de frakciókérésre külön dönt az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
A módosító javaslatokat az Országgyűlés 333 igen szavazattal, 21 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 17. pontjában Csáky András a 42. §-ban jogszabály-hivatkozást módosít. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 164 igen szavazattal, 5 tartózkodás mellett, 196 nem szavazattal a módosítást elutasította.
Béki Gabriella és mások a 19. pontban tett javaslatukat visszavonták.
Határozathozatalunk végére értünk, zárószavazásra következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť