DR. MÁTRAI MÁRTA

Full text search

DR. MÁTRAI MÁRTA
DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Nem lepődtem meg a Gusztos Péter képviselő úr által mondottakon, hiszen az ő frakciójában ülő képviselőtől hallottuk annak idején, hogy ő, ha gyereke lenne vagy gyereke van, vele együtt kipróbálná a kábítószert akkor, ha ilyen helyzetbe... (Dr. Szabó Zoltán: Hol tetszett hallani?!), ha ilyen helyzetbe kerülne. (Dr. Szabó Zoltán: Hol tetszett hallani?)
Azt gondolom, gyakorlatilag lassan választ kapunk arra a feltett kérdésemre, amellyel indítottam a mai kétperces felszólalásaimat, hogy tulajdonképpen mit üzen ez a büntetőtörvénykönyv-módosítás a kábítószer-terjesztőknek. Megkérdezem a kormánypárti képviselőktől, hogy önök, képviselő hölgyek és urak, örülnének annak, ha az oktatási, köznevelési, közművelődési, gyermekjóléti intézményekben kábítószert osztogató, 21. életévüket be nem töltött személyek jelennének meg csak azért, mivel ez a büntető törvénykönyv, amely felpuhította a büntetési tételeket, nem rendeli büntetni akkor, ha ő valamilyen felvilágosító tanácsadáson vesz részt. Nem írja le ez a büntető törvénykönyv azonban egyetlenegy mondatával sem azt, hogy ez a felvilágosító, tanácsadó rendszer egyperces legyen, félperces legyen, ötperces legyen (Közbeszólások az MSZP soraiból: Hat hónapos, képviselő asszony!), egy hónapos legyen vagy hány hónapig tartson, ugyanis az általunk megfogalmazott büntető törvénykönyvben hat hónap volt beleírva. (Dr. Csákabonyi Balázs: Most is hat hónap van beírva.)
Ugyanakkor azt gondolom, hogy a választások alatt elfelejtették a választópolgárokat tájékoztatni arról, hogy szinte az lesz az első intézkedésük, hogy a büntető törvénykönyvet fel fogják puhítani és módosítják, hiszen az a büntető novella, amelyet a polgári kormány létrehozott, az a választók akaratán alapult. Ez is óriási különbség kettőnk között, de remélem, hogy erről majd számot fognak adni.
Ami pedig a körlevelet illeti, én úgy ítélem meg, hogy miért ne lehetne véleménye a választópolgárnak. Miért ne lehetne az ellenzéki képviselőnek véleménye? Nemcsak az a vélemény vélemény, képviselő hölgyek és urak, amelyeket önök fogalmaznak meg. Tessék megnézni a pedagógus-szakszervezet tiltakozását! Jogos ez a tiltakozás, és én is azt mondom, hogy igenis ennek a tiltakozásnak széles körben (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) hangot kell adni, hiszen a családok életébe ez be fog gyűrűzni.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť