PÁLFI ISTVÁN

Full text search

PÁLFI ISTVÁN
PÁLFI ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Engedjék meg, hogy először is megköszönjem itt, a parlament előtt azt a bátorítást és azokat a bátorító sorokat, amelyeket a témában írott levelünkre a válaszukban visszajeleztek azok, akiket megkerestünk.
A pedagógusoknak írott levelünkben arra a nóvumra, arra az új elemre és csak arra akartunk rákérdezni, hogy pártállásra való tekintet nélkül az iskolákban el tudják-e fogadni a pedagógusok és a szülők azt, hogy az iskola területén - nagyon fontos: az iskola területén, az iskola épületén belül - csekély mennyiségű kábítószer közös, csoportos fogyasztása, annak kínálása és a kínálás elfogadása ne legyen büntethető. Ez a nóvum; nem az, amiről önök beszélnek, hogy milyen elterelési hadműveleteket vázolnak fel, és milyen elterelés lehetséges még a büntetőjog más szabályaiban!
Egyetlenegy iskola vezetője, egyetlenegy tantestület vagy szülői munkaközösség sem támogatta a módosítás ezen részét. A másik oldalon viszont sürgették a megelőző tevékenység, az úgynevezett prevenció támogatását és kiszélesítését. Nagy fájdalmunkra a jövő évi költségvetésben erre alig találtunk pénzt. Nemcsak hogy csökkentették, hanem szinte meg is szüntették ezt.
Az igazi gond, azt gondolom, hogy nem szabad - és ezt Szabó képviselő úrnak, Csákabonyi képviselő úrnak is tudnám üzenni, Juhász Gábor képviselőtársamnak is, aki nincs itt -, ne tekintsék funkcionális analfabétának azokat a pedagógusokat, azokat a szülőket, akik ezzel a problémával éppen azáltal szembesültek, hogy ezt a levelünket, ezt a felhívó levelünket el tudták olvasni. Meg tudják keresni, van lehetőség rá az interneten vagy bármilyen más módon, hogy megnézzék, mi is pontosan a szövege ennek. Megijedtek tőle, és valóban azt gondolom, az ijedségük és a félelmük valós. Ha önök ezt megvalósítják, akkor ezáltal (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) nagy szégyenben hagyják országunkat Európa előtt.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť