RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Full text search

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Néhány ellentmondásra szeretném a vita kapcsán felhívni a figyelmet.
Gusztos Péter képviselőtársam szóvá tette, hogy Bócz Endre főcsoportvezető úr később elmondta, két emberről egészen biztosan tudja, hogy nem voltak igazi terjesztők. Csak arra hadd hívjam fel a figyelmet, hogy igazából én ezt az előbb éppen Bócz Endre miatt nem emeltem ki, mert azért lássuk be, meglepően mulatságos az, hogy azt mondja, fogalma sincs, hány embert ítéltek el, azután amikor megmondjuk, hogy hatot, akkor azt mondja, azt viszont pontosan tudja, a hatból kettőnél a terjesztés nem állt fenn.
Azt kell mondanom, az is egy érdekes ellentmondás, amit itt megfigyelhettünk a parlamentben. Ugye, sokáig azt hallottuk, több tízezer fiatal kerülhet börtönbe. Még azt is elmondták, ha most két fiatal elszív egy marihuánás cigarettát, öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés vár rá. Utána azt is hallottuk, hogy igazán nem működött a törvény, mert mindössze hat embert ítéltek el. Nem foglalkoznak azzal, ami mindenki számára tény volt, és amit Dávid Ibolya miniszter asszony, képviselőtársunk annyira világosan és egyértelműen kifejtett, hogyan is van ennek a folyamata. Ezt folyamatosan elengedik a fülük mellett, mondják azt az álláspontot, amelynek egyébként nincs valóságalapja.
Szabó Zoltánnak pedig hadd mondjam azt, hogy való igaz, a díler, nem díler kérdés egy nagyon nagy probléma, de éppen ön is szóvá tette ezt az oktatási bizottsági ülésen, mert éppen ön mondta, nem látja teljesen megnyugtatóan rendezettnek ezt a kérdést a törvényben. Ugyanis arról van szó, hogy a dílert nagyon nehéz megkülönböztetni. Ha egyszer visz kábítószert az osztálytársainak, akkor nem díler; ha kétszer, ha háromszor, ha hatszor, ha mindig ő viszi, nincs egyértelmű határvonal. Pontosan az a gond ezzel a törvénnyel, és önök, Arató Gergő és ön is azt mondta, pontosan az a gond, hogy az iskolában tanuló gyerekeket (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a hozzászólási idő leteltét.), akik az osztálytársaiknak elkezdenek kábítószert adni-venni, hogyan fogjuk egy idő után megkülönböztetni a dílertől.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť