BALOGH LÁSZLÓ

Full text search

BALOGH LÁSZLÓ
BALOGH LÁSZLÓ (MDF): Köszönöm szépen a szót. A vezérszónoklati hozzászólásban igyekeztem szakmai véleményt megfogalmazni, viszont nem térhetek el a politikai vitától sem. Nagyon szeretném kérni elsősorban a baloldali képviselőtársainkat, hogy hagyjuk már abba ezeket az embereket, műsorokat címkéző megjegyzéseket. Mindenkinek megvan a maga véleménye - nem méltó a parlamenthez, hogy itt műsorokba, műsorértékelésekbe, emberek értékelésébe, műsorkészítők értékelésébe menjünk bele. Nem jó, ha címkézünk. Nem jó, ha címkézünk műsorkészítőt, nem jó, ha címkézünk képviselőt, nem jó, ha címkézünk rádiót, televíziót, ez nem a mi feladatunk.
Épp a szocialista kormányzás alatt elfogadott - feltétlenül kimondandó, hogy az akkori ellenzék által is támogatott - médiatörvény volt az, amely határt szabott, még a kuratóriumoknak sem adta meg a lehetőséget, hogy politikai oldalról beleszóljanak a műsorkészítésbe, és értékeljenek műsorkészítőket. Nagyon kérek mindenkit, különösen itt, a Parlament épületében, hogy tartózkodjunk ettől a címkézéstől - nem a mi feladatunk ezeket az értékeléseket megtenni. Ezek a nézők és a hallgatók jogai, az ő joguk, hogy értékeljék a műsorokat, és mindenféleképpen levonják az ebből való konzekvenciát.
Mellesleg csak annyit szeretnék mondani, hogy nem akarok megvédeni se műsorokat, de úgy hiszem, és úgy érzem, hogy Szabó képviselő úr vasárnap reggelente nem szeret felkelni, és nem hallgatja azt a műsort, hogy ha ilyen vehemensen fogalmaz meg ilyen egyértelmű kijelentéseket. Javaslom önnek, feltehetően az interneten is meg lehet hallgatni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), próbáljon utánanézni, mielőtt véleményt fogalmaz. Köszönöm szépen.
(Béki Gabriellát a jegyzői székben dr. Világosi Gábor váltja fel.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť