BALOGH LÁSZLÓ

Full text search

BALOGH LÁSZLÓ
BALOGH LÁSZLÓ (MDF): Köszönöm szépen. Én még vissza szeretnék utalni Szabó képviselő úr sokkal korábbi hozzászólására, amikor azt mondta, hogy a kormányoldal részéről nem voltak kompromisszumos ajánlatok a médiakuratóriumok ügyében.
Képviselő úr, együtt voltunk a kulturális bizottságban, a Magyar Demokrata Fórum nevében én hivatalosan négyszer tettem kompromisszumos ajánlatot és tárgyalási javaslatot az ellenzék számára, mind a négyben elmozdulási szándékot jeleztem az akkori állapotokhoz képest. Mind a négy javaslatban konkrétan le volt írva, konkrétan elmondtam, hogy hogyan képzelem, hogy a kuratóriumok egészüljenek ki. Azt is elmondtam az elmúlt négy évben többször ebben a Házban is, hogy nem tartja jónak a Magyar Demokrata Fórum, és én sem tartottam jónak az úgynevezett csonka kuratóriumok ügyét. Fogalmazzunk precízen, képviselő úr, tehát nem lehet azt mondani, hogy nem voltak ilyen javaslatok, és nem lehet azt mondani, hogy nem vettük komolyan ezt a kérdést.
Azt is elmondtam, annak idején is, és már az új parlamentben is, hogy ennek a kialakult helyzetnek a felelősei mi vagyunk, itt élő képviselők, itt ülő képviselők, ellenzéki és kormánypárti oldalon, akkori ellenzéki és akkori kormánypárti oldalon, ez, kérem, a mi közös felelősségünk, és én arra kérem a jelenlegi kormánypárti képviselőtársaimat, hogy ezért a felelősséget ne a kuratóriumok elnökségein kérjük számon. Ők erről nem tehetnek, hogy olyan testületben kellett hogy dolgozzanak; ezért a felelősség a miénk, ha úgy tetszik, Szabó képviselő úré és Balogh képviselő úré közösen.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť