HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Először is, amit Balogh László képviselő úr itt most mondott, akármennyire csonka kuratórium volt, az a négy, akkori kormánypártok által jelölt kurátor azt vállalta, hogy a közszolgálatiságon őrködik; az ön fogalmazásából az derül ki, hogy ön is feltételezte, hogy nem a közszolgálatiságon őrködtek, hanem a Fidesz és az MDF érdekeit szolgálták, ezt véltem kihallani a szavaiból. De nem ezért kértem szólásra lehetőséget.
Őszintén szólva, nem is nagyon értem, tisztelt jobboldali képviselőtársaim, azt a vehemenciát, amivel önök például a Vasárnapi újságot vagy a Rádió jelenlegi vezetését védelmezik. Valamilyen módon skizofréniának tartom, hogy önök megsértődnek, elszomorodnak azon, ha vezető amerikai lapok szélsőjobboldalisággal vádolják önöket; azt hiszem, itt nem arról van szó, hogy önök szélsőjobboldali pártok lennének, hanem inkább arról, hogy az ilyen vonzalmakkal szemben nem eléggé határozottan lépnek fel. Vagy ami engem személy szerint nem bosszantott, de eléggé meglepőnek tartom azt, hogy amikor Orbán Viktor akkori miniszterelnököt nem fogadta az Egyesült Államok elnöke, önök ezen szomorkodtak, búsongtak, és nem vették figyelembe, hogy egy ilyen döntésnek nyilván ezer oka van; de az például, hogy a Rádió önök által kinevezett elnöke egy pártfórumon, a Magyar Demokrata Fórum és a Fidesz pártfórumán gyalázta az amerikai köztársaság elnökét, gondolom, nem segítette a magyar-amerikai viszonyt. (Szalai Annamária: Miről beszél?)
Ezek után önök azok, akik csodálkoznak azon, hogy... - nagykövetét, bocsánat, nagykövetét, igen. Ezek után önök azok, akik csodálkoznak azon, hogy miért keverednek állandóan ilyen hírbe. Valószínűleg nem kellene ennyire szeretni a Vasárnapi újságot, nem kellene minden nyilvános vitán kiállni mellette, nem kellene a volt miniszterelnöknek azt nyilatkozni, hogy ez a kedvenc műsora. Ha ez nem történt volna, akkor szerintem nagyon sok negatív kritika sem fogalmazódott volna meg önökről.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť