HOMA JÁNOS

Full text search

HOMA JÁNOS
HOMA JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Pici szomorúsággal hallgatom, amikor tartalmi dolgokkal kapcsolatban tesznek megjegyzéseket képviselőtársaim.
(12.40)
Többek között ilyen az, amikor a Vasárnapi újság című programot próbálják bírálni ezzel, megakadályozni azt, hogy az ott tevékenykedő szerkesztők kifejthessék véleményüket. Szeretném, hogy amikor a Vasárnapi újságról beszélnek, akkor esetleg szóba hoznák a Tizenhat órát is, amely a Vasárnapi újság egy ellenpárja, és ha jól gondolom, arra hivatott, hogy ha a jobboldali véleményeket markánsabban megfogalmazó Vasárnapi újságnak lehetőséget ad a Magyar Rádió, akkor a balliberális értékeket is meg kell jeleníteni valahol, ez, mondjuk, a Tizenhat óra.
Szerencsétlen dolognak tartom azt is, amikor arról beszélnek a képviselőtársaim, hogy kiket hallgattattak el, vagy kiket vettek le a műsorról, hiszen úgy gondolom, hogy nem szerencsés az, ha csak azt ragadják ki, hogy vannak olyan műsorszerkesztők, akik kimondottan politikai tevékenységet igyekeznek folytatni műsoraikban - ilyen volt többek között a "Beszéljük meg!" című műsor, amelynek szerkesztőjét, Bolgár Györgyöt legutóbb ki is tüntették, azt hiszem, október 23-án. Szerencsétlen dolognak tartom azt, amikor azt mondják, hogy vannak olyan szerkesztők, meg mernek szólalni olyan szerkesztők a műsorban, mint, mondjuk, P. Szabó József, aki nem kimondottan az önök véleményét képviseli.
Én arra kérném önöket, hogy sokkal toleránsabban, sokkal visszafogottabban minősítsék a Magyar Rádió tevékenységét, és ha lehet, a tartalmi munkájába ne nagyon avatkozzanak bele.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť