DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Balogh Képviselőtársam! Az ORTT beszámolóján nincsen sapka. Ha ez volt a kérdés, erre készséggel tudok válaszolni. Mindazonáltal hadd szögezzem le, a mai napon is elmondtuk, a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumi beszámolója kapcsán, hogy törvénytelen volt annak működése és megválasztása, és már ez önmagában elég lenne ahhoz, hogy elutasítsuk, mert hiszen józan ésszel nem várható el, és akkor ez folytatható. De nem ezért utasítottuk el, vagy nem csak ezért utasítottuk el. Ha képviselőtársam odafigyelt, 15 percből 12 perc során soroltam azokat a kifogásaimat, amelyek megítélésem szerint a Magyar Rádió Közalapítvány beszámolóját számomra elfogadhatatlanná teszik.
(15.10)
Tehát nem arról van szó, hogy megállapítjuk a törvényességet, vagy nem állapítjuk meg a törvényességet, ha törvényes elfogadjuk, ha törvénytelen elutasítjuk. Törvényességet vagy törvénytelenséget egyébként ebben az országban - legalábbis hivatalosan - nem az Országgyűlés szokott megállapítani, hanem a bíróság. Tehát nekem lehet az a véleményem valamiről, hogy törvénytelen, de pusztán ezen az alapon itt a Házban, azt gondolom, nem hozunk törvényt.
Ami pedig Sági képviselő úr hozzászólását illeti, igen, én is tudom, hogy a Magyar Rádió előtt mindig forgalmi dugót okoztak azok a kamionok, amelyek azokat a leveleket voltak hivatottak elvinni onnan, amelyekben a hallgatók még több Orbán Viktort követeltek a Magyar Rádiótól, mert azt mondták, hogy nekik bizony ez a szerda reggeli kevés, nemcsak olyan röviden kellene, hanem több órán keresztül és mindennap, lehetőleg reggel délben és este. De hát mit csináljunk, a Magyar Rádió szűkmarkú volt Orbán Viktor tekintetében, és csak ennyit adott belőle a magyar hallgatóknak. Egyébként volt idő, amikor a magyar hallgatók a Szabó családból tájékozódtak, ezek szerint az elmúlt négy évben Orbán Viktorból kellett tájékozódniuk.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť