SÁGI JÓZSEF

Full text search

SÁGI JÓZSEF
SÁGI JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Több kormánypárti képviselőtársam olyan támadást próbált az ORTT ellen indítani, amire szerintem most érdemes reagálni. Jóllehet már bizottsági ülésen is elhangzottak ezzel kapcsolatban kérdések és válaszok is, de azért hadd ismételjem ezt most itt a parlament plenáris ülésén: a közszolgálati műsorszolgáltatók és közalapítványok kuratóriumainak törvényességével kapcsolatban az ORTT-nek általános feladata és hatásköre nincsen. Azt is le kell szögezni, hogy mindennek ellenére az ORTT volt ennek a médiarendszernek az eleme, amely végig megőrizte működőképességét. Már a bizottsági ülésen is szóba került, és most is szóba került, talán Szabó Zoltán képviselő úr jóvoltából, hogy a Magyar Televíziónak mije nem volt, és erről az ORTT tehet. Nos, tehát bizottsági ülésen elhangzott az ott megjelent Wéber János jóvoltából, hogy az ORTT konkrétan, pontosan leírta a kifogásokat a hiányokról és a szabályozás hibáiról, majd felszólították a Televízió kuratóriumát és annak elnökségét, hogy amit nem készítettek el, készítsék el. Tehát az ORTT felelőssége itt megáll, de itt teljesítette is a dolgát.
Tisztelt Képviselőtársaim! Volt még egy másik megjegyzés, amire szeretnék reagálni, ez Pető Iván megjegyzése volt. Ő történész civilben, tehát gondolom, azért kell visszatérni a múlthoz, mert ehhez is ragaszkodna. Én is történelemtanár vagyok, tehát hadd ragadjam meg az alkalmat! Valóban térjünk vissza a múlthoz annyiban, hogy megállapítsuk: ezt a médiatörvényt önök készítették el '96-ban vagy '95-ben, önök rendelkeztek a pártdelegáltak rendszeréről, és ha néhány esetben úgy érzi, hogy pártalapon történt a frekvenciák szétosztása, annyiban igaza is van. Ha tudná, hogy az elmúlt négy év alatt hány akkori kormánypárti képviselő szisszent fel mérgében, dühében vagy egyszerűen másért, hogy közismerten MSZP-s, MSZP közeli emberek kapták meg a frekvenciákat! Bizony ez így történt, önök is megkapták a maguk jussát az elmúlt ciklusban.
Köszönöm szépen. (Szalai Annamária tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť