DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Azzal mindannyian egyetértünk, hogy kevesebb legyen a szemét. Ez a terv vajon arra irányul-e, hogy kevesebb legyen a szemét? Tisztelt Orosz képviselő úr, és a többiek, akik megszólaltak! Azt mondja Orosz Sándor - pont most előttem, és nagyon jól jött -, hogy kevesebb és ártalmatlanabb legyen. Tisztelt Képviselő Úr! Olvassa el, mennyivel több égetőkapacitást szeretnénk csinálni, mennyivel több lerakókapacitást szeretnénk csinálni. Az egyiknél kétszerest, a másiknál négy és félszerest. Ne legyen annyira veszélyes a hulladék, miközben 2008-ig több lesz a veszélyes hulladék, mint ami pillanatnyilag van. Tessék mondani, ez milyen irányba mutat? Ha kétszer annyi égető kell, kétszer annyi lerakó, valóban hasznosítani fogjuk? Hát, nézzük már a szakmai részét! Ha önök eddig nem vették volna észre, nem politikai oldalról közelítjük meg, szakmai oldalról. Kicsit szembesítjük önöket azzal, hogy az elmúlt négy évben mit mondtak. Nos, ha ez fáj, hát hadd fájjon! De olvassák el a jegyzőkönyvet, és megtudják, hogy ott mi van!
Nagyon jó kérdés hangzott el, hogy mit tettünk volna mi, ha mi nyerünk. Nos, tisztelt képviselő úr, önnek a következőt javaslom. Nézze meg, hogy 1999-ben mit mondott a fideszes elnök által vezetett környezetvédelmi bizottság! Nem volt hajlandó elfogadni a környezetvédelmi jelentést, amelyik az OECD jelentésével nem volt harmonikus - nem harmonikus a mai napig. Nem jött be a Házba, a bizottság nem engedte meg. Pedig tetszik tudni, milyen többség volt? Kormánypárti többség. Mint egyébként mindig.
Tehát, amikor azt kéri tőlünk számon, hogy mit mondtunk volna, ugyanazt mondtuk volna kormányzati oldalról, mint most, ugyanúgy beadtuk volna a módosító indítványokat, és ugyanúgy kértük volna hozzá az alapadatokat. Tehát ne tessék már úgy csinálni, mintha mi forgatnánk a köpönyeget! Polgári oldalon nem divat köpönyeget forgatni. Ez, azt gondolom, ránk nem volt jellemző, és a jövőben sem lesz jellemző.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban. - Derültség a kormánypártok soraiban. - Dr. Kis Zoltán: Ki jött állásért hozzám? - Zaj.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť