KOVÁCSNÉ DR. HORVÁTH KLÁRA

Full text search

KOVÁCSNÉ DR. HORVÁTH KLÁRA
KOVÁCSNÉ DR. HORVÁTH KLÁRA (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! A távozó kormány gondoskodott arról, hogy ne kerüljön idegen kézre a föld, a vagyon; legyen az ismerősöké. Úgy gondolom, hogy találó a sajtó megállapítása.
A Bábolna Rt. esetében nem került sor privatizációra. Privatizáció ugyan nem volt, de a Bábolna Rt. vagyona eltűnt, 2001. évi eredménye mínusz 7,5 milliárd forint lett. Az utóbbi napokban az újságban megjelent információk szerint készfizető garancia szükséges ahhoz, hogy a Bábolna Rt. és érdekeltségei működőképessége biztosított legyen, miután jelenleg mintegy 22 milliárd forintot kitevő hitelállománnyal rendelkezik.
Mi történt az utóbbi években a mezőgazdaság zászlóshajójának titulált Bábolna Rt.-vel, hogyan sikerült ilyen jelentős veszteséget, hitelállományt összehoznia? Hozzáértő vélemények szerint az elmúlt két év a baromfiipar szárnyalása volt, ezzel szemben a Bábolna Rt. eredménye példátlan mélyrepülést mutat. Mit csináltak a cégnél az elmúlt négy év sztármenedzserei?
A felső vezetéstől több alkalommal üzenték, hogy ne cibáljuk az oroszlán bajuszát, mert csap egyet a farkával, s mi messze elszállunk. Fájdalmas a település számára, hogy a menedzsment tagjai rövid itt-tartózkodás után, féléves munkaviszonyuk alapján sok esetben nagyobb végkielégítést kaptak, mint a baromfigondozók több évi bére. A cégnél az egy tálca tojást eltulajdonító dolgozót azonnali hatállyal kirúgták, míg megdöbbentő módon a menedzsment tagja arra utasította a rendészet dolgozóit, hogy kísérjék a telepre, illetve a falu határáig azokat az autókat, amelyek takarmányt, csirkét vittek a saját családi gazdaságba, ismerősökhöz.
Ezek az események nem egyedi esetek, hanem az utóbbi egy-másfél évben a Bábolna Rt.-nél általános jellegűnek mondhatók.
Tisztelt Miniszter Úr! Kérem, szíveskedjen válaszolni, hogy milyen intézkedéseket tervez a már privatizált 12 állami gazdaság, illetve a Bábolna Rt. ügyeinek kivizsgálására. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť