DR. BOROS IMRE

Full text search

DR. BOROS IMRE
DR. BOROS IMRE (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Május 27-én délután iktatta be a Ház az új kormányt. Azóta alig két hét telt el, a kormány gőzerővel dolgozik, mindent leállít, s majdnem mindenkit felállít. Közben arról beszél, hogy temeti az árkokat, amit a polgári kormány ásott volna. Szegény Zsdanov ha ma élne, meghalna szégyenletében. Ha ő ilyen jól működött volna, ma se tudnánk, hogy Sztálin halott. 28-án reggel a Magyar Közlönyben már megjelent az ÁPV Rt. vezetőinek felállítása, az újak beállítása; az ügyek leállítása nem ott jelent meg. Ahhoz, hogy ez törvényesen megoldható legyen a köztársaságban, a kormánynak nemcsak a tér három dimenziójára volt szüksége, de szüksége lett volna az időben is legalább három. Ez ugyanúgy nem létezik, mint a kormány eljárásában a törvényesség.
Az MFB-nél is minimum két idődimenzióra szükség lett volna, s ugye ez sem lehetséges, mint ahogy a három sem. Az Állami Bankfelügyelet körülbelül a következő tartalmú levelet küldhette: "Jelölteket kinevezni? Nem! Ellenzem!" Ezt azonban úgy olvasták: "Jelölteket kinevezni nem ellenzem." - maximum vessző, ahova kell. Írásjeleket cserélünk, kérdő-, felkiáltójelet kifele, vesszőt befele. Ki törődik a szöveg értelmével?
Szóval, a kinevezések már megvannak, azok erősek, sőt jogerősek is. Elődök felállítva, utódok beállítva jogerősen, ügyek leállítva, családi gazdálkodók hitelkérelmei porosodjanak, álljanak csak ott glédában! Hosszú a sora a felállításoknak és leállításoknak. Hullanak, mint ősszel a legyek a minisztériumok közigazgatási vezetői, államtitkárok, helyettesek, főosztályvezetők. Jogi végzettség, közigazgatási szakvizsga, nyelvismeret - nem számít. (Göndör István: Ez nem volt...) Közben az MSZP-funkcik a balliberális médiában temetik az árkokat, földre azonban egyre kevesebbre van szükség. Felállt a főzsaru, de nem állt be a sztárzsaru. Felállt számtalan karrierdiplomata, őrparancsnok, a Nemzeti Földalap vezetője, a Budapest Airport vezetői Ganspergerestül. Mind felálltak! (Keller László: Helyes!) Gansperger helyére Apró Piroskát; lánygyermeke is jó helyre állt be. Felállt a APEH-elnök, de leállt a vecsési MSZP-s számlagyárosok meózása. (Balogh László: Szégyen!) Bizony az! De azonnal, mert felállni készülnek az adónyomozók is!
Nemcsak a fővárosban, de vidéken is készülnek temetni az árkokat. Komoly az esélyük a kistérségi menedzsereknek, a falugazdászoknak, a minisztériumok kihelyezett egységei vezetőinek, a földhivatalosoknak, a területfejlesztési tanácsok, a regionális fejlesztési tanácsok tagjainak, hogy velük is telik majd a gyűlölet árka. A lapátosok két hete kitűnően működnek. Pióker Ignác kései utódai ezer százalékra teljesítik a tervet. A fel- és leállítások elérték a diplomáciai kar legszakavatottabb rétegeit is: feláll Gottfried hamarosan - kaptunk már papírt róla -, beáll Balázs. Péter - Péter; ha véletlenül emiatt fordul ki a feketepéter a kormánynak Brüsszelben, van arra szakértelem, hogy a polgári kormány paklijába csúsztassák a feketepétert. Nemcsak Zsdanov tanulhat tőlük, ők is tanulhatnak valamit Zsdanovtól. Mire valók a médiás szerecsenmosdatók?
Leállni látszik az uniós programok társfinanszírozása is. Május 29-i levél van a kezemben, ami arról tanúskodik, hogy a Dél-Alföld három megyéjére kiterjedő Phare-projekt magyar pénzének kiutalása akadozik. Pedig ezt a Dél-Alföld 2000-ben azért kapta, mert jó munkát végzett. Úgy látszik, a lapátosok itt is inkább árkot temetnek, szociális-liberális módra. Felállt Oberfrank az egészségügyi pénztárnál, ott a fejesség teljes már; megnövekedett a feszültség, de csökkent az áramerősség az MVM-nél, ahol Katona Kálmán áll fel.
Miközben már sokan felálltak, még többen ezután fognak felállni. Áll a Széchenyi-terv, befogadás, programok, kifizetések. A kormány működik.
Köszönöm. (Derültség és taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť