ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)

Full text search

ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)
ELNÖK (dr. Dávid Ibolya): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az egyes iparjogvédelmi és szerzői jogi törvények módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést T/5086. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/5086/21. és T/5086/24. számokon kapták kézhez. (Jelzésre:) Tisztelt Országgyűlés! A tárca képviselője nem kíván a zárszó lehetőségével élni.
Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatalok következnek. Ennek során nem döntünk az ajánlás 10. pontjáról, mert az nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást. Az előterjesztő az alapajánlás 9., 11., 14., 15., 16. és 17. pontjait, valamint a kiegészítő ajánlás 1. és 2. pontjait támogatja. Ezek közül az SZDSZ képviselőcsoportja külön szavazást kért a kiegészítő ajánlás 1. és 2. pontjairól.
Először a támogatott javaslatokról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat, a külön szavazásra kért indítványok kivételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 343 igen, 9 nem szavazattal és tartózkodó szavazat nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a további döntéshozatalok következnek. Az ajánlás 1. pontjában Rubovszky György úr új rendelkezéssel egészíti ki a törvényjavaslatot. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 156 igen, 195 nem szavazattal, tartózkodó szavazat nélkül utasította el.
Az ajánlás 2. és hozzá kapcsolódva a 4. pontjában Rubovszky György a szerzői jogi törvényben az egyes jogdíjak megfizetésére vonatkozó felelősségi szabályokat egészíti ki javaslatával. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 162 igen szavazattal, 190 nem szavazattal és tartózkodó szavazat nélkül nem fogadta el.
Most az ajánlás 3. és 5. pontjairól döntünk Vitányi Iván és mások javaslata alapján. A gazdasági és a kulturális bizottság támogatja, az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 159 igen szavazattal, 191 nem és 2 tartózkodó szavazat mellett elutasította.
Most a kiegészítő ajánlás 1. és 2. pontjait teszem fel szavazásra Göndör István javaslata szerint. Az előterjesztő és a bizottságok egyaránt támogatják, az SZDSZ képviselőcsoportja kérésére külön döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 346 igen, 9 nem szavazattal, tartózkodó szavazat nélkül fogadta el.
Az ajánlás 6. pontjában Rubovszky György az 56. §-ban a törvény 22. § (1) bekezdésének módosításával azt javasolja, hogy a kép- vagy hanghordozó, illetve a készülék valamennyi belföldi forgalmazójának tájékoztatási kötelezettsége legyen. Szó szerint ugyanilyen indítványt terjesztenek elő Vitányi Iván és képviselőtársai az ajánlás 7. pontjában, de az eltérő bizottsági ajánlásokra figyelemmel külön döntünk.
Először a 6. pontot teszem fel szavazásra. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 158 igen, 192 nem és tartózkodó szavazat nélkül elutasította.
Most a 7. pontról szavazunk. A gazdasági és a kulturális bizottság támogatja, az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 167 igen, 184 nem és 2 tartózkodó szavazat mellett elutasította.
Az ajánlás 8. pontjában Halász János és Homa János a 62. §-ban a törvény 34. § (2) bekezdésének kiegészítését kezdeményezik azzal, hogy ne minősüljön üzletszerű felhasználásnak a tankönyvként való többszörözés és terjesztés. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 158 igen, 195 nem szavazattal, tartózkodó szavazat nélkül elutasította.
(17.20)
Az ajánlás 12. pontjában Rubovszky György a 75. § (1) bekezdésében a törvény 92. § (3) bekezdésének kiegészítésével a vagyoni jogok gyakorlására vonatkozó rendelkezést terjesztette elő. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 160 igen szavazattal, 195 nem szavazattal, tartózkodó szavazat nélkül elutasította.
Az ajánlás 13. pontjában Vitányi Iván és mások ugyanezen rendelkezés kiegészítésével a közös jogkezelő szervezettel kapcsolatban vélelmet terjesztenek elő. A gazdasági és kulturális bizottság támogatja, az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérem képviselőtársaimat, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 31 igen, 320 nem szavazattal, 3 tartózkodó szavazat mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť