DR. MEDGYESSY PÉTER

Full text search

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER miniszterelnök: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Egy érdekes válogatást hallottunk a választás során elhangzott ígéretekből. A válogatás java része azért olyan... (Zaj és derültség a Fidesz padsoraiból. - Az elnök megkocogtatja a csengőt.) Szabad végigmondanom, kedves uraim? Köszönöm. Tehát ez a válogatás alapvetően arról szólt, amit ön fontosnak tart.
Én azt gondolom, nagyon sok minden más történt, amit szintén hosszasan sorolhatnék, ami megtörtént. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Halljuk!) Négy év a választási ciklus, ahogy azt ön is kiválóan tudja, képviselő úr, és nagyon szívesen elintézhetném ezt a kérdésfeltevést azzal, hogy majd 2006 tavaszán megválaszolom a kérdést önnek és a választóimnak. Azért, hogy ne maradjon önben semmifajta aggodalom és megválaszolatlanság, mondjuk, egy témát hadd emeljek ki ebből: az önkormányzatokat. Az önkormányzatoknál, kedves képviselő úr, ahogy azt ön is tudja, az állami támogatások több mint 10 százalékkal emelkednek, és 37 százalékkal emelkednek a fejlesztésre fordítható eszközök. (Babák Mihály: Hol?) Képviselő úr, mondjon nekem egyetlen olyan évet, amikor erre sor került az előző időszakban! Ha tud ilyet mutatni, akkor majd tárgyalhatunk arról, hogy milyen módon honoráljam ezt önnek. (Zaj a Fidesz padsoraiból.)
Kedves Képviselő Úr! (Az elnök megkocogtatja a csengőt.) Ami az önkormányzatok finanszírozási átalakítását illeti, ez a következő időszakban napirenden lesz. Az áfából való részesedés kérdése pénzügyi kérdés, ami azonban nemcsak annyit jelent, hogy több forrás vagy kevesebb forrás, hanem hogy milyen módszerrel történik. Nyilvánvalóan az elosztás módja, hogy hogyan történik az elosztás, ez egy kérdés, és az elosztás mennyisége, a többletforrások lehetősége pedig a nemzetgazdaság állapotától függ.
Kérdezi, hogy mi a helyzet a rendőrségeknél. Szeretném tájékoztatni önt, egyébként minden bizonnyal pontosan tudja (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), tehát nem vár tőlem választ, hogy létszámmal és új gépkocsikkal erősítettük meg a rendőrkapitányságokat - tessék utánanézni! Úgyhogy, képviselő úr, szívesen válaszolok még természetesen számtalan más kérdésére is. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban. - Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Hát igen!)
(15.30)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť