GAÁL GYULA

Full text search

GAÁL GYULA
GAÁL GYULA gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Képviselő Úr! Én megemelem ön előtt a kalapomat, hogy ön pontosan tudja: a jövendőbeli utasoknak melyik pályaudvar a kényelmesebb, a Keleti pályaudvar vagy a Nyugati pályaudvar.
Azt tudom mondani, képviselő úr, hogy szemben az ön állításával, a vasút igenis tájékozódott az utazóközönség véleményét illetően. Ez azt jelenti, hogy az utasoknak elsősorban az okozott kényelmetlenséget és kellemetlenséget, hogy az egységes intercity-rendszer nem tud kialakulni az országban mindaddig, amíg Budapesten nem biztosított az, hogy a tömegközlekedés bekapcsolása nélkül egyik intercityről a másik intercityre át lehessen szállni. Alapvetően ennek érdekében történik az átszervezés.
Egyedül a Keleti pályaudvar mutatkozott alkalmasnak arra, hogy megvalósítsák azt, hogy valamennyi intercity-járat induló- és végállomása itt legyen, és így az utazóközönség az igen bonyolult vagy sokszor körülményes átszállás helyett kényelmesebben tud csatlakozni egy másik vonathoz. Ez lényeges szempont lehet a Szombathelyről, Sopronból utazók számára, illetve a keleti országrészekből azoknak, akik túl akarnak jutni a fővároson.
Egy másik szempontról, amit ön említett, pontosan ellenkező véleménnyel vannak a szakértők: az utasbiztonság javítása érdekében is úgy ítélték meg, hogy a Keleti pályaudvar előnyösebb lehetőségeket kínál, mint a Nyugati, az ott telepített és működtetett térfigyelő rendszernek köszönhetően.
Még egy kérdést vetett fel a képviselő úr, hogy a Nyugati pályaudvart tervezi-e a vasút eladni. Jelen pillanatban nincs erről tudomásom, de természetesen utána fogok nézni a képviselő úr kérdése alapján, hogy vannak-e ilyen tervek. Most azt tudom mondani, hogy én nem tudok ilyenről.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť