PETTKÓ ANDRÁS

Full text search

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Az Országgyűlés előtt lévő törvényjavaslat általános vitáját még a nyári szünet előtt kezdte meg a tisztelt Ház. A Magyar Demokrata Fórum képviselőjeként szeretnék néhány gondolatot feleleveníteni ebből. Azért teszem ezt, mert Csáky András képviselőtársammal számos módosító javaslatot nyújtottunk be a majdani törvény jobbítása érdekében.
A legfontosabb kérdést, a kamara megalakulását az MDF képviselőcsoportja is kiemelkedő jelentőségűnek tartja. A szakma már régóta nagyon várja a törvény megszületését, a kamara megalakítását, hiszen hosszú évek előkészítő munkájának az eredményét tárgyalja most az Országgyűlés.
Azt viszont nem értem, hogy a kamara elnevezése az utolsó pillanatban miért változott meg. A jelenlegi tervezet az “ápolói” megnevezést kizárja. A nemzetközi gyakorlatban azonban mindenhol a világon az “ápolói” elnevezés is elfogadott. A magyar szakdolgozói társadalom többsége ápoló vagy ápolási szakképzettségre épülő asszisztens, szakasszisztens.
Az MDF képviselőjeként azt szeretném, hogy az ápolói hivatás megnevezése rangot, elismerést jelentsen. Ezt a megoldást használják az Európai Unió tagországaiban is, ezt a szempontot is figyelembe kell venni a végső döntésnél.
A Magyar Ápolási Egyesület tagja az Ápolók Nemzetközi Tanácsának. Fontosnak tartom, hogy a törvényjavaslat végszavazásánál mind a négy parlamenti párt az igen gombot nyomja meg, ezért kérem képviselőtársaimat, keressük meg közösen a módosító javaslatok elfogadásának lehetőségét.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť