GULYÁS LÁSZLÓ

Full text search

GULYÁS LÁSZLÓ
GULYÁS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőház! Előttem már szóltak a bizottságok többségi és kisebbségi véleményt tolmácsolói a költségvetés végrehajtásáról; azt hiszem, hogy ők igyekeztek a szakmának megfelelően szólni, és szakavatottan fejezték ki véleményüket a 2001-2002. évi költségvetés végrehajtásáról.
A volt pénzügyminiszter úr által elmondottak azonban arra késztettek, hogy véleményt nyilvánítsak a zárszámadás egy kis szegmenséről, az önkormányzati támogatásokról. Volt pénzügyminiszter úr említette, hogy gátat és hasonló dolgokat építettek az előző kormányciklus alatt a kétéves költségvetésnek megfelelően, azt azonban, tisztelt volt pénzügyminiszter úr, elfelejtette mondani, hogy a tisztelt Orbán-Torgyán szemfényvesztő kormány ezt a gátépítést egyrészt az önkormányzatok pénzéből végezte. Ugyanis, nem tudom, emlékszik-e még volt pénzügyminiszter úr erre, az önkormányzatok 5 százalékos támogatását azért zárolták annak idején, és így ez a kétéves költségvetés az önkormányzatoknak - mondhatnám úgy is, hogy egyes önkormányzatoknak – a második Mohácsot jelentette, mert ezt a zárolást, amit nem kaptak vissza, igen nehéz volt kigazdálkodni.
Babák képviselőtársam és polgármestertársam igen előszeretettel szól és kiabál közbe. Csak szeretném említeni képviselő- és polgármestertársamnak, hogy meg kell nézni az elmúlt kétéves költségvetést, hogy a költségvetésen kívül mit kaptak egyes, kormányhoz közel álló önkormányzatok; csak tessék összehasonlítani, mit kapott Debrecen, Nyíregyháza, Szarvas, Eger költségvetésen kívül. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Így könnyű volt 2001-ben az év polgármesterének lenni, Babák úr. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť