FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Önöknek már többször idéztem az önök által valószínűleg nem egész részletesen ismert “Cselekedni most és mindenkiért!” című kormányprogramból; mint említettem, ez többszörösen nyomdahibás, mert “cselekedni később és nem mindenkiért” a helyes címe ennek. (Közbeszólás a kormánypárti sorokból: Ha-ha-ha!)
És látható volt, többen kérdezték reggel itt tőlünk, hogy mi ez a könyv itt minálunk - ezt a jelenleg hatalmon lévő képviselők kérdezték. Mi még megtartottuk ezt. Ebből csak egy gondolatot szeretnék most röviden idézni, mely szerint: csökkenti az állami újraelosztás mértékét, és nagyobb szerepet kíván adni a kormány az állampolgári döntéseknek. Jelzem, hogy ezen makrogazdasági mutató, ami az állami újraelosztás mértékét mutatja, súlyosan az állami koncentráló feladatokat testesíti meg, és most is errefelé tartanak: nemhogy csökkentik, hanem még nagyobb elvonásokat irányoznak elő.
Továbbá a jövedelempolitika tekintetében, amire önök olyan nagyon büszkék, azt írják, hogy folyamatos felzárkóztatásra kerül majd sor, melynek során a közszféra keresetei minden évben a GDP-t meghaladó mértékben emelkednek. Tetszettek önök hallani a kormány és a munkaadók, munkavállalók tegnapi vitájáról, hogy ott mi a probléma? Az, hogy nulla százalékot ajánlanak a jövő évben reálbér-növekedésre. Nem érdekli már önöket az, hogy mi az infláció várható alakulása, mi a GDP alakulása, hol tart a magyar gazdaság. Önök sajnálatos módon másfél év alatt letérítették és súlyosan ferde útra vitték a magyar gazdaságot, válsághelyzetet kezdtek kialakítani, és ennek minden terhét, most azt találták ki, hogy az állampolgárokkal fizettetik meg - erről szól az önök költségvetési tervezete és a jövő évi adópolitika tervezete. Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť