KÁRPÁTI ZSUZSA

Full text search

KÁRPÁTI ZSUZSA
KÁRPÁTI ZSUZSA (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Néhány dologra szeretnék reflektálni, ami itt elhangzott. Mindenekelőtt arra, hogy a gyógyszerkasszába 22 milliárdot betettünk, és bizonyos gyógyszerár-támogatási rendszer átalakítása folyamatban van. Elnézést, most súgja nekem az államtitkár asszony, hogy 50 milliárdot tettünk be.
Szeretnék reagálni arra is, hogy miként alakult a mi szociálpolitikánk, illetve családtámogatási rendszerünk, illetve hogyan nézett ki a Harrach Péter volt miniszter úr által meghirdetett szociálpolitikai szemléletváltás. Nos, az akkor azt tükrözte, hogy 2001-ben, a Fidesz kormányzásának utolsó évében minden ötödik gyermek olyan családban volt kénytelen élni, ahol az egy főre jutó átlagos havi jövedelem a létminimum fele volt. Szeretném emlékeztetni önöket arra is, hogy egy elég perverz újraelosztási rendszert alkalmazott családtámogatási rendszerében a Fidesz-kormány, amelyben a sokgyermekes családok és az egyszülős háztartások - az összes háztartás mintegy 35 százaléka - például nem tudták igénybe venni az adókedvezményt. Ezzel olyan társadalmi folyamatokat indítottak el, amiben főleg a gazdagabb és arra érdemesült családokat támogatták, míg a szegényebb családokat - például ahol egyedül élő szülő tartotta el a gyermekét - pedig sújtották.
A kismamák gyespótlékával kapcsolatosan szeretném elmondani, a Fidesz kormányzati ciklusában éppen Harrach Péter miniszter úrnak négy évig módjában állt volna észrevenni azt, hogy ez nem került kifizetésre. Négy évük volt rá, tisztelt hölgyeim és uraim, hogy ezt észrevegyék. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
S még egy: az Állami Számvevőszék kifogásolta, hogy 5 milliárd forint bent maradt az előző ciklusban a fogyatékos támogatással kapcsolatos....

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť