SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Még egy szót ejtenék a gyógyszerárakról, illetve a gyógyszerkasszáról. Szocialista képviselőtársaim szeretik döngetni a mellüket azért, hogy a kormányváltás után közel 50 milliárd forintot be kellett tenniük a gyógyszerkasszába. Szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy a gyógyszerkassza tizenkét éve minden évben alul lett tervezve, és ezt minden évben ki kell pótolni, merthogy a hatályos jogszabályok ezt kötelezővé tették. Megnéztem, hogy 1998-ban, amikor a Horn-kormány után jött az Orbán-kormány, hogyan is alakult a gyógyszerkassza. Akkoriban a polgári kormánynak 33 milliárd forintot kellett betennie, mert önök ennyire alultervezték, és ez a mai értéken számolva - ha az inflációval korrigáljuk - 48 milliárd forintnak felel meg. Tehát akkor is be kellett tenni súlyos milliárdokat a gyógyszerkasszába, hogy a hatályos jogszabályok alapján mindenki megkapja a tb által támogatott készítményeket a patikákban.
Másrészt: Schvarcz Tibor képviselőtársunk tulajdonképpen megdicsérte az Orbán-kormányt, bár lehet, hogy ez neki nem tűnt fel. De amikor azt mondta, hogy a csontritkulásos betegségben szenvedő nők számára juttatott gyógyszerek támogatási rendszere jó, akkor az Orbán-kormány támogatási rendszerét dicsérte, hiszen ne felejtsük el, hogy ezeknek a készítményeknek a támogatása a polgári kormány idején lett 90 százalékra felemelve. Nem tudom, hogy Medgyessy Péter - most már miniszterelnök úr - akkoriban, amikor azt a személyes hangú levelet írta, amelyben ígéretet tett arra, hogy ezek a készítmények is ingyenesek lesznek, tudta-e ezt. Ha tudta, annál inkább számon kellene kérni tőle ezt az ígéretet, ha meg nem tudta, akkor be kellene vallani itt a plénum előtt.
Köszönöm szépen, elnök úr.
(13.10)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť