TÖRÖK ZSOLT

Full text search

TÖRÖK ZSOLT
TÖRÖK ZSOLT (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. A mai vitanap egyik kezdeményezéseképpen elhangzott, hogy nagyon sok olyan jóslat jelent meg a korábbi évben, illetve az elmúlt másfél esztendőben is, amely szerint nem fogjátok megkapni ezt, nem fogjátok megkapni azt sem, és ezt sorolták naphosszat egyesek utcán, szórólapon és egyéb formákban. A jóslatok nem jöttek be, valószínű ezért nincs még ötös sem a lottón, hiszen nem sikerült megvenni ezt a szelvényt - de hát próbálkozni kell majd legközelebb is.
A másik, ami a mai nap folyamán is többször felvetődött, hogy ne a múltról beszéljünk, ne visszafelé mutogassunk, hanem a jövőről. Tisztelt Képviselőtársaim! A jövőről beszélünk, illetve a jelenről beszélünk akkor is, amikor, már többen említették, de hadd erősítsem meg, hogy míg az előző szocialista-szabad demokrata kormányzat idején például a lakásépítéshez nyújtott szociálpolitikai kedvezmény jelentős mértékben megemelkedett, majd utána évekig nem történt semmi; most ismét egy szocialista-szabad demokrata kormány jelentős mértékben megemelte, ez a múlt, és a jövő: meg is emeli a következő időszakban is.
A másik ilyen, ami például a családipótlék-emelésre vonatkozik: a családipótlék-emelés is hosszú-hosszú éveken keresztül nem történt meg. Bizonyára akik több gyermekkel rendelkeznek, és a másik oldalon ülnek a patkóban, ők is meg tudják erősíteni, hogy ez sajnos nem történt meg, ennek ellenére már az idei évben is emelkedett a családi pótlék, és ez a következő években is várható.
Ugyanígy el lehet mondani például azt is, hogy az ikergyermekeket nevelő családok esetében jelentős mértékben növekedett a gyermekágyi segély, illetve a gyes összegét ikrek esetében a duplájára emelte ez a kormányzat, illetve ez a kormányzati többség a parlamentben.
(13.40)
De még egy apróságot hadd emeljek ki, a mai sajtóorgánumok vezető híre, hogy körülbelül 13 ezren fogják visszakapni nyelvvizsgadíjukat azok közül a fiatalok közül, akik az elmúlt időszakban sikeresen nyelvvizsgáztak.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť