BOLDVAI LÁSZLÓ

Full text search

BOLDVAI LÁSZLÓ
BOLDVAI LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tóth András képviselő úr utolsó, a kormány által, illetve a bizottság által sem támogatott módosító javaslatához szeretnék hozzászólni. Azt gondolom, hogy a tárgyszerűséghez hozzátartozik, hogy a normál menetrend szerint 150 nap az a határidő, amikor az érvényes rendelkezések szerint el kell készítenie a gazdasági beszámolóját a társaságnak. Most, mivel a benyújtott törvényjavaslat szerint lehetőség nyílik nemcsak fejlesztési hitel kihelyezésére, hanem éven túli fejlesztési tőke kihelyezésére is, ezért teljesen természetes az a törekvése a kormányzatnak, hogy a tőkekihelyezés okán a konszolidált mérleg elfogadásához köti az elfogadási határidőt, ennek következtében növekszik meg a módosítás szerint a határidő, és ebből számolódik aztán a későbbiek során, mivel a törvény erről is részletesen rendelkezik, a későbbi kormány-előterjesztésre rászánható idő is.
Tehát azt gondolom, hogy a tőkekihelyezés okán a lehetőség megnyílik, ennek következtében a konszolidált mérleg elfogadása az a pillanat, amely pontosan és világosan minősíti a gazdasági társaság tevékenységét, és ebből lehet a megfelelő következtetéseket a tulajdonosnak is levonni. Ennek következtében, azt gondolom, helyes és támogatandó az eredeti javaslat, amely a határidő módosítására vonatkozik.
Köszönöm szépen.
(20.20)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť