FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Akkor tisztázzuk, már jó felé haladunk, de szeretném megkérdezni képviselőtársamat, illetve képviselőtársaimat, mi a különbség, hogy a kormány autópályát építtet, tehát a kormány, a nemzeti költségvetés állja ennek a számláját, és a kormány, illetve az állam százszázalékos tulajdonában lévő pénzintézettel végezteti a technikai lebonyolítást, tehát ugyanúgy az állam állja a számlát. Kérdezem, akkor mi a különbség, ha ez most a Pénzügyminisztérium vagy költségvetési fejezet lesz.
A lényeg az, hogy kell építeni autópályát. Véleményem szerint az technikailag nem lehet negatív megkülönböztetés, hogy a Magyar Fejlesztési Bank nem lehet többé az autópályák építésének finanszírozója. A szál egy helyen fut össze, a magyar államnak kell kifizetni. A magyar állam fizette ki akkor is, amikor a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül építtette meg például az M3-as utolsó szakaszát. Megjegyzem, sokkal olcsóbban, mint ahogy most önök a kormányzati költségvetésből, pontosabban a Magyar Köztársaság költségvetéséből közvetlenül finanszírozva, soha nem látott összegért építenek 2,2 milliárdért egy kilométert. Ez az új trend, hogy finanszírozzuk meg direkt, közvetlen költségvetési forrásból, drágábban, ahelyett, hogy ezt a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül tennénk, ami ugyancsak a magyar állam százszázalékos tulajdonlása, tehát a számlát mégiscsak valahol a magyar költségvetés állja.
Ebben én nem látok olyan súlyos nézetbeli különbséget, amire most önök hivatkoznak, hogy miért kellett teljes egészében beszűkíteni a Magyar Fejlesztési Bank működési területét.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť