FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Nagyban egyetértve Horváth János képviselőtársam indokló részével, magam is a preambulumhoz szerintem pontosító, értelmező módosítást fűztem.
Úgy érzem, nem elégséges megfogalmazás az, hogy “a nemzetgazdaság előtt álló, állami részvételt is igénylő fejlesztési beruházáshoz”, és folytatódik a mondat, hanem mondjuk ki, aki elolvasta ezt a törvénytervezetet, és egyáltalán tudja, hogy mi az, hogy Magyar Fejlesztési Bank, ott hitelfinanszírozásról, illetve tulajdonosi részvétel-szabályozásról van igazából szó. Ezt konkretizálom ebben a preambulumban.
Ugyanígy a mondat folytatólagos részénél azt mondja, hogy “a beruházási feladatokat szem előtt tartva” - fejeződik be a későbbiekben. Mi úgy érezzük, hogy nem a beruházási feladatokat kell szem előtt tartani, hanem a feladat megoldását kellene szem előtt tartani. Mennyivel különösebb, ha hozzáírjuk a „megoldása” szót. Reméljük, hogy tényleg erre szeretne törekedni a Magyar Fejlesztési Bank, nem pedig csak a feladatokat szem előtt tartva. Az olyan, hogy rendben, látjuk a feladatokat, mi meg éppen ülésezünk ma, de semmi közünk a feladatmegoldáshoz. A megoldáshoz kellene, hogy közelebb jusson a Magyar Fejlesztési Bank is.
Szintén egy szóhasználati észrevétel: véleményünk szerint nem forráskezelési feladatok vannak, hanem forráskezelési szükségletek vannak.
(21.20)
Ha látja a Fejlesztési Bank, hogy valahol probléma van, és oda be akar avatkozni, akkor nevezhetjük esetleg feladatnak, de egy pénzintézet esetében ez egy nagyon széles körű megfogalmazás, ott a probléma megoldása egy szükségletben jelentkezik, és itt véleményünk szerint a “szükséglet” lenne a helyes szó.
Mondom, stilisztikai kérdésekről van szó, de a törvény szellemével összhangban fogalmaztam meg ezt a módosító indítványt.
Köszönöm figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť