SZALAY GÁBOR

Full text search

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Nem tudom, hogyan került ide az autópálya ügye megvitatásra a képviselői módosító indítványok közé… (Derültség. - Közbeszólás az ellenzék soraiból: Boldvai hozta be!) Én nem erre kívánok lecsapni, bár nagy kedvem lenne hozzá, hanem csak azt jegyezném meg szerényen, hogy a Magyar Fejlesztési Bank az előző négy évben működött egyrészt kereskedelmi bankként is, meg azután költségvetési feladatokat is teljesített, olyan feladatokat, aminek egy célja volt, hogy kivezessük őket a költségvetési körön kívülre, azután mindez nem jelent meg a költségvetésben. Az árát ismerjük: a 2003. évi költségvetésben súlyos árat fizettünk az előző két évnek ezért a praxisáért.
Itt mi egy dolgot szeretnénk: azt szeretnénk elérni, hogy se költségvetési feladatokat ne végezhessen az MFB, se a kereskedelmi bankoknak ne legyen konkurense. Egy dolgot csináljon, azt viszont jól és átláthatóan, hogy a magyar vállalkozásoknak - főleg a kis- és középvállalkozásoknak - hitelekkel, méghozzá közép- és hosszú távú hitelekkel, valamint ahol szükséges, ott fejlesztési tőkebefektetésekkel siessen a segítségére.
Ez egy koncepcionális változás. Ezzel lehet nem egyetérteni, én ezt elfogadom, és lehet, hogy a vita erről szól közöttünk. Önök ezt nem kívánják jóváhagyni, nem értenek vele egyet, azt szeretnék, ha az MFB továbbra is mindent csinálna - gondolom, ezért vitatják ennek a koncepciónak a megvalósulását -, a kereskedelmi banki tevékenységtől, mert hiszen önök a szűkítésről beszélnek, tehát szeretnék, ha a kereskedelmi banki tevékenység is menne, meg a költségvetési feladatokat is magára vállalná. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Mi ezt nem szeretjük.
Itt koncepcionális vita van, és ezen, gondolom, bármeddig elvitatkozunk, abban nem fogunk tudni megegyezni, ha ez a koncepció (Az elnök ismét csenget.) önöknek nem felel meg.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť