TÓTH ANDRÁS

Full text search

TÓTH ANDRÁS
TÓTH ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Urak! A törvényjavaslat alakul, de még nem tökéletes. Hogy alakul, abban, úgy látom, szerepe van annak - talán számomra is meglepő módon -, hogy igen nagy számban, a tizenhárom módosító indítványom közül négy esetben is támogatta a kormány a javaslataimat. Bár voltak kételyeim arra vonatkozóan, hogy a 10., illetve a 31. javaslattal kapcsolatosan igen vagy nem a kormány álláspontja, hiszen a tárgyaló bizottságok ülésein különbözőképpen foglaltak állást, de ma délelőtt egy televíziós vitában meg tudtam bizonyosodni arról, hogy a kormány támogatja ezeket a javaslataimat is.
Ezek egyébként részben technikai javaslatok, de van közöttük érdemi is. Az érdemi javaslataim arra irányultak, amit a kormány támogatott, hogy egyfajta garanciákat kapjunk arra, hogy az indoklási részben megfogalmazott átláthatóság, illetve garancia megjelenjen a törvény szövegében is.
Örülök annak, hogy elfogadta a kormányzat azt, hogy a tulajdonosi jogokat gyakorló miniszternek vizsgálnia kell a bank jövedelmezőségét is. Ez jelenleg benne van a törvényben, érdekes módon a törvénymódosítási javaslat eredeti szövegéből ez kimaradt, feltételezem, hogy csak véletlenül, hiszen a kormány elfogadta ezt a módosító indítványomat.
Örülök annak is, hogy nemcsak a pénzkihelyezések, tehát a hitelnyújtás, garanciavállalás esetében fogalmazódik meg az előterjesztő részéről az, hogy a folyósítás időpontjában meg kell vizsgálni azt, hogy mennyire biztosított annak a kihelyezésnek a megtérülése, hanem elfogadta azt a javaslatomat is, hogy ez vonatkozzon a tőkefinanszírozásra is.
Ebben a vitaszakaszban van két olyan módosító indítványom, ami viszont nem nyert támogatást, ezzel szeretnék még röviden foglalkozni, ez a 17. és 19. módosító indítványom. Ezek olyan részt tárgyaló paragrafusokhoz benyújtott módosító indítványok, amelyek a bank beszámolásával, a beszámolási határidőkkel foglalkoznak, tehát egyrészt a számviteli beszámolási határidőt kívánja az előterjesztés meghosszabbítani, illetve a tulajdonosi jogokat gyakorló miniszter kormány felé történő beszámolásának határidejét kívánja lényegesen meghosszabbítani.
Nem látom ezeknek az indokoltságát, ezért ezeknek a módosításával, illetve az adott törvényjavaslati hely elhagyásával azt indítványozom, hogy a korábbi határidők maradjanak hatályban, tehát ne változzanak ezek a határidők.
Kérném szépen, hogy gondolja át a kormányzat, tudja-e ezeket támogatni, és ha lehetséges, akkor revideálja a korábbi álláspontját.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť