TÓTH ANDRÁS

Full text search

TÓTH ANDRÁS
TÓTH ANDRÁS (Fidesz): Egyetértek az elnök úrral, hogy kezdünk kicsit visszakanyarodni az általános vitához, sőt, inkább elkanyarodunk ettől a törvényjavaslattól.
Bennem kételyek fogalmazódtak meg, ugyanis a kormány sürgősséggel nyújtotta be ezt a törvényjavaslatot, és itt a vitában én kezdek bizonytalan lenni, hogy mi is igazán a célja a kormányzatnak, hogyan szeretne pénzt juttatni a gazdaságba.
Kölcsön? Ha kölcsönt szeretne adni - mert itt hallottuk az általános vitában szinte minden kormánypárti felszólalótól, illetve a kormány képviselőjétől, hogy micsoda nagyszabású tervek vannak, 150 milliárdos Európa-terv és a többi -, milyen formában fog ez a gazdaságba kerülni? Ha kölcsönként, akkor erre szerintem az intézményrendszer egyébként is megvan, illetve ehhez nem kell a törvényt módosítani.
Ha meg tőkejuttatásként - én azt gondolom, hogy tőkejuttatásként gondolják ezt adni -, akkor itt esetleg problémáink lehetnek a kisebbségi tőkerészesedésnek az engedésével. Én nagyon gyanítom, hogy ezt a technikáját kívánják választani a pénz beáramoltatásának.
És én megkérdezném, a törvénymódosítás után mi zárja ki annak a lehetőségét, hogy akár autópályák épüljenek, vagy akár a korábban gyakorlott dolgok történjenek ezeknek a befektetési banki pénzeknek a felhasználásában. Erre vonatkozóan semmi módosító indítvány nincsen, tehát ugyanúgy a törvénymódosítás után is lehetőség lesz ezeknek a dolgoknak a finanszírozására.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť