TÓTH ANDRÁS

Full text search

TÓTH ANDRÁS
TÓTH ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! “Több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak!” Ez volt az egyik hangzatos jelszavuk az elmúlt esztendőben, amivel az önkormányzati választásokon sok-sok település polgárait sikerült is megtéveszteniük.
A polgárok igen nagy hányada hitt önöknek, de hamar csalatkozniuk kellett, mert ez a jelszó csak addig volt fontos önöknek, míg a helyi hatalmat is meg tudták kaparintani a szocialista polgármester- és képviselőjelöltek. Hamar elfelejtették, mit is ígértek a parlamentben és a helyi önkormányzati választásokon. (Folyamatos zaj.)
Már tavaly felhívtuk a figyelmet arra, hogy a közalkalmazottak elmúlt évi jelentős bérfejlesztésének fedezetét a 2003-as költségvetés nem biztosítja a települési önkormányzatok részére. Hónapokon keresztül tagadták állításainkat, mígnem eljött az igazság pillanata, és a helyi költségvetések elkészültével bebizonyosodott igazunk.
Százszámra születnek a döntések intézmények összevonásáról, bezárásáról, úgynevezett racionalizáló lépésekről. Olyan példával azonban még nem találkozott a közvélemény, amiről néhány hete értesültem választókerületemből, Nagykálló városából. A szocialista polgármester vezette szocialista többségű képviselő-testület párját ritkító döntésre határozta el magát: a polgármesteri hivatal és intézményei által foglalkoztatott emberek közül minden harmadiknak - nem tévedés: minden harmadiknak! - megszűnik a jogviszonya néhány hónapon belül. És állítólag ez csak a kezdet!
Tisztelt Államtitkár Úr! A miniszterelnök úr a választási kampányban személyesen is ellátogatott Nagykállóba, ahol jólétet, biztos megélhetést ígért az ott élőknek. Most, néhány hónap eltelte után szeretném én meghívni miniszterelnök urat, legyen a helyi baloldali vezetés segítségére, segítsen megmagyarázni, hogy mi is folyik a városban. Segítsen megmagyarázni, hogy amit egyik kezével adott a kormányzat az embereknek, azt hogyan szedi vissza kamatostul az energiaárak emelésével, a drasztikus illetékemeléssel és az önkormányzatokat “segítségül” híva munkahelyek tömegének megszüntetésével.
Ha szorgos teendői miatt miniszterelnök úr mégsem tudna ellátogatni Nagykállóba, legalább a Parlament falai között próbálják megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Érdeklődve várom válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokban. - Közbeszólások ugyanonnan: Bravó!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť