TÓTH ANDRÁS

Full text search

TÓTH ANDRÁS
TÓTH ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. (Nagy zaj, az elnök csenget.) Államtitkár Úr! Nem csodálkozom válaszát hallva, hogy menekült Nyírbátor polgármesteri székéből. (Derültség a Fidesz soraiban. - Dr. Lamperth Mónika: Szégyellje magát!) S egyébként ajánlom, hogy tájékozódjon Nagykálló költségvetési adatairól: a tavalyi és az idei költségvetésből kiolvasható, hogy 120 millió forinttal kevesebbel finanszírozza pluszban a központi költségvetés a bér- és személyi jellegű kiadásait. 120 millió forint egy tízezres kisvárosban nem kis tétel!
Úgy tűnt válaszából, mintha az önkormányzat egy üzleti vállalkozás, egy gazdasági vállalkozás lenne. A mi felfogásunkban az önkormányzat nem egy üzleti vállalkozás, mint ahogy az ország sem üzleti vállalkozás. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Így van!) Egyébként érdekes párhuzamot lehet vonni a nagykállói szocialista polgármester és miniszterelnök úr bankári múltja között. (Derültség a kormánypárti padsorokban.) Az országban százszámra történnek ilyen esetek, amelyekből csak egy példát hoztam.
Államtitkár úr nem találta el a választ. A jó válasz szerintem az lenne, ha a délután folyamán támogatnák azt a javaslatot, amit fideszes képviselőtársaim a költségvetési törvény módosítása érdekében nyújtottak be.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť