BALLA GYÖRGY

Full text search

BALLA GYÖRGY
BALLA GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Azért kértem két percben szót, mert csatlakozni szeretnék a Farkas Imre képviselő úr által elmondottakhoz.
A Fidesznek van egy hasonló természetű javaslata, amit viszont a gazdasági bizottság ülésén a kormány nem támogatott, és sajnos a bizottság többsége sem. Ez két lényeges elemben tér el attól, amit a képviselő úr ismertetett: egyrészt a mi meglátásunk szerint nem szabad csak a földgázzal és csak a vezetékes PB-gázzal foglalkozni. Szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy gyakorlatilag az a rendszer, amelyik most működésbe lép, egyfajta fűtési támogatásként kell hogy szolgáljon Magyarországon. És bizony Magyarországon sokan vannak olyanok, akik nem fűtenek sem földgázzal, sem pedig vezetékes PB-gázzal, hanem egyéb más energiahordozókkal, villannyal, szénnel, fával s a többi. Mi azt gondoljuk, hogy számukra is mindenképpen szükséges támogatást nyújtani. Végtelenül igazságtalan lenne az a rendszer, amely a fogyasztók egy körét, még akkor is, ha ők vannak a legtöbben, kiemeli, és nekik támogatást nyújt, másokról pedig tudomást sem vesz.
Ami pedig a falugázzal kapcsolatos konkrét módosító javaslatot illeti, ezt támogattuk a bizottság ülésén, és támogatni is fogjuk. Ugyanakkor van egy kapcsolódó módosító javaslatunk, amelyet be fogunk nyújtani ehhez a módosításhoz, amit Farkas képviselő úr nyújtott be; látván, hogy a mi javaslatunk nem tud átmenni, az önét szeretnénk egy kicsit javítani, mégpedig ezt a bizonyos 20 százalékos eltérést mi nullában javasoljuk meghatározni. Ugyanis teljesen igazságtalan az, hogy pusztán azért, mert valaki olyan településen él, hogy egyszerűen nem éri meg oda a vezetékes földgázt eljuttatni, a beruházás költsége olyan nagy, önmagában ezért 20 százalékkal drágábban kelljen fűtenie, drágábban juthasson gázhoz, mint a szerencsésebb társai, akik városban élnek.
Bízom benne, hogy a képviselő úr támogatni tudja ezt a javaslatunkat. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť