BALLA GYÖRGY

Full text search

BALLA GYÖRGY
BALLA GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Csak két dologra szeretnék reagálni: most van előttünk a gáztörvény, amely bevezeti ezt az intézményt, amelyről beszélek, a fűtési támogatást.
Innentől kezdve válik teljes egészében igazságtalanná az, ha különbséget teszünk a fogyasztók között. Nem azt mondja a mi javaslatunk sem, hogy mindenkinek ugyanannyit kelljen fizetnie, hiszen nem is lehet, vannak hatósági áras termékek, és vannak nem hatósági áras termékek.
(14.50)
Mi azt javasoljuk, hogy közelíteni kell a családok fűtési terheit egymáshoz, és nem úgy kell közelíteni, hogy mindenkiét emeljük, hanem lehetőség szerint úgy, hogy mindenkiét megpróbáljuk egy normális szinten tartani.
Ami pedig a falugáz elemeit illeti, azt tudja képviselő úr, hogy pontosan az a folyamat kezdődött el az előző kormány alatt, amely arról szólt, hogy lehetőség szerint ahol van rá reális esély, ahol érdemes áttérni a földgázra, ahhoz nyújtson a polgári kormány támogatást. Ez meg is történt, a Széchenyi-tervből és egyéb forrásokból is sikerült összegyűjteni azokat a támogatási lehetőségeket, amelyek pont az átállásról szóltak. Nos, ennek vége van, és gyakorlatilag kiderült az is, hogy még mindig van több mint ötven település, amely viszont nem fog átállni földgázra, őket nem fogjuk tudni ösztönözni arra, hogy álljanak át földgázra, mert nem lesz olyan szolgáltató, aki hajlandó felvállalni ennek a terheit, mert gyakorlatilag veszteséges.
Ezen települések esetén pedig azt gondolom, hogy méltányolandó az - és magunk között: ez még jelentős összegbe sem kerül, ezt mind a ketten tudjuk, képviselő úr -, hogy ugyanannyit kelljen fizetniük ezen településekben, ezen falvakban élőknek is, mint más, szerencsésebb településen élőknek.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť