BALLA GYÖRGY

Full text search

BALLA GYÖRGY
BALLA GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Bevallom, már azt gondoltam, nem érhetik meglepetések az embert ebben a Házban. Ebben csalatkoznom kellett, mert lassan tényleg meg fogjuk tudni, hogy miről beszélhetünk, és miről nem beszélhetünk ellenzéki oldalon.
(15.30)
Csak nagy tisztelettel azt szeretném kérni, hogy a kormánypárti oldalon legalább döntsék el közösen, hogy milyen vonalat képviselnek. Kovács Tibor képviselő úr azt mondta, hogy támogatásról szó nincsen, ármegállapításról van szó. Podolák képviselő úr most hozzászólt, és azt mondta, hogy a vita, az általános vita is arról szólt, ami egyébként nincsen benne a törvényben, az ármegállapítás kérdésköréről. Nos, tisztelettel, ármegállapítás is van a törvényben, tisztelt képviselőtársaim, és ha támogatás nincsen, Kovács képviselő úr, akkor hadd olvassam már el önnek a törvényt, hogy szakmai vitát tudjunk folytatni erről. Mondjuk, a 23. oldalon a lap aljára tekintsen, tisztelt képviselő úr, ahol a különböző kedvezményes földgázellátások formáit taglalja, és innen talán idéznék: “a cél pénzügyi forrását a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium fejezetben létrehozott támogatási előirányzat biztosítja”. Ne csináljunk már úgy, mintha nem értenénk egymást, tisztelt képviselőtársaim!
Nagyon röviden szeretnék arra is kitérni, hogy mennyire szakmaiatlan az a javaslat, amelyet megfogalmaztunk, ami egy infláció közeli gázáremelés és támogatás együttes hatásáról szólna. Kovács Tibor képviselő úr ezt meglehetősen élesen bírálta az előbb. Nos, nem fogják elhinni, tisztelt képviselőtársaim, hogy az általános vitában ki volt az a szocialista képviselő úr, aki többször elmondta, hogy a kormánynak egyébként ez a szándéka - Kovács Tibor képviselő úr volt az. Miután mi módosító javaslatként ezt megfogalmaztuk, értelemszerűen ez már nem elfogadható.
Abban sincsen igazság, az sem igaz, hogy nem megvalósítható ez a cél, hiszen a bevételi oldalon mihez kötik a támogatás lehetséges mértékét? Az importár és a hazai földgázár különbségéhez. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Tehát, ha az import jelentősen megnő, akkor ez a bizonyos árrés is jelentősen megnő, magyarul: bővül az a forrás, amit támogatásra fordíthatunk, így ez a cél, tisztelt képviselőtársaim, elérhető. Nem biztos, hogy elég rá a forrás, ami rendelkezésre áll, de megvalósítható. Szándék kérdése az egész. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť