DR. LATORCAI JÁNOS

Full text search

DR. LATORCAI JÁNOS
DR. LATORCAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Tulajdonképpen a 114., 115., 116. és 117. számú módosító javaslataink kapcsán kapcsolódom az előttem felszólaló Farkas és Balla képviselőtársaim mondanivalójához azzal, hogy valóban így van, azt hiszem, a gazdasági bizottságban több évre visszamenőleg nagyon is értelmes vitát folytattunk, konstruktív vitát folytattunk, és konstruktív előterjesztést is készítettünk annak érdekében, hogy az az áldatlan helyzet, hogy a különböző energiahordozóknak más a hőértéke, és valamilyen formában ennek ellenére nem hőértékarányos az áruk, valahogy olyan támogatási rendszert kellene kialakítani, amelyik az igazságosság irányába mozdulna el. Azt hiszem, nem könnyű dolog felvállalni az igazságosságot, mert egy társadalmi ítéletalkotást a racionális ítéletek közé bevinni különben sem könnyű dolog, de azt hiszem, tettünk ennek érdekében ésszerű és mindenki számára elfogadható indítványt.
Ebből indultunk ki, amikor a falugázt mint vezetékes PB-gázt a módosító javaslatunkban mi is felvállaltuk, egyetértve a Farkas képviselőtársam és Balla képviselőtársam által elmondottakkal, de mi úgy ítéljük meg, hogy mivel most már ez a törvény a módosítások eredményeképpen valamilyen formában az árszabályozásra is ki fog térni, illetve ki fog térni, tartalmazni fogja a támogatás kérdését is, hogy az igazságosság irányába lépnénk, ha ez a támogatás kiterjeszthető lenne azokra a más energiahordozókra is, amelyek ugyanilyen szükségszerű ellátást biztosítanak.
Tudom azt, hogy nagyon jól hangzott, amit Farkas képviselőtársam elmondott, de a kormány sem adott be ehhez a törvényjavaslathoz hatástanulmányt, és értelemszerűen egyetlenegy képviselő sincs abban a helyzetben, hogy általános érvényű hatástanulmányt készítsen, nem tudjuk megmondani. Felelősen állítom, hogy senki nem tudja megmondani, hogy ez milyen nagyságú kihatást teremt. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Azt hiszem, azt kell majd végiggondolnunk - és majd ehhez a pénzügyi kormányzat segítségét is kérjük -, hogy milyen korlátozást kell alkalmaznunk ennek érdekében.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť