DR. LATORCAI JÁNOS

Full text search

DR. LATORCAI JÁNOS
DR. LATORCAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az imént, azt hiszem, konszenzussal, egyhangúlag döntött az Országgyűlés az Európai Unióhoz való csatlakozásról. Az elmúlt plenáris ülésen, még mielőtt a 114., 115. számú módosító javaslatokat beadtuk volna, külön kitértem egy normál hozzászólásban, hogy az Európai Unióban is, ahol a szociális igazságosság vagy más néven a társadalmi igazságosság rendkívül fontos alapeszme, és a mai napig érvényben van, alkalmaznak úgynevezett támogatásokat abban az esetben, ha társadalmi igény ezt reálissá teszi.
Fölsoroltam akkor, melyek azok a pontok, amelyek ebből a szempontból lényegesek. Számunkra, kereszténydemokrata politikusok számára ez magától értetődő dolog, hiszen a szociális igazságosság, a társadalmi igazságosság nálunk az egyik legmeghatározóbb alapkategória. De én úgy gondolom, egy európai szociáldemokrata számára is a szociális igazságosság, a társadalmi igazságosság kell hogy alapkategória legyen, alapkategóriává váljon. Én nem hiszem, hogy az az Európai Unió, amelyikbe megyünk, kimondottan a liberális piacgazdaság megvalósítója. Ezen folytathatunk majd vitát, de gondolom, ez nem idetartozik.
Ezért csak azt szeretném jelezni, hogy ez a módosító javaslat pontosan azokat az alapfeltételeket fogalmazza meg, amelyek lehetőséget teremtenek a tényleges árak, az adható - adható - támogatások együttes hatását úgy figyelembe venni, hogy minden egyes esetben az eredő egymást közelítse. Vagyis, ha egymást közelíti - és ma azt mondjuk, ebben valamennyien egyetértünk, hogy ezen tüzelőanyagok közül a földgáz ára a legolcsóbb -, ha itt egy, a minimumhoz közelítő eredő jön ki közösben, akkor az igazságosság (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) irányába lépünk. Ez pedig, úgy hiszem, önöknek is, nekünk is fontos, legalábbis fontos kell hogy legyen. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť