DR. LATORCAI JÁNOS

Full text search

DR. LATORCAI JÁNOS
DR. LATORCAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt mondta Podolák György képviselő úr, hogy az általános vitában lényegileg másról nem folyt a szó az ellenzék részéről, mint arról, ami a törvényben tételesen nincs benne, vagyis a földgázszolgáltatás fogyasztói áráról.
(15.40)
Így igaz, képviselő úr, és hogy ez bizonyára önökben is gyökeret vert, mi sem bizonyítja jobban, mint a 105. módosító javaslat, és mindazon módosító javaslatok, amelyeket a képviselőtársam jegyzett társaival egyetemben, és amelyek úgy látszik, hogy mégiscsak fontosak az önök számára is, hogy valamilyen formában erről is folyjék a szó, hogy valóban arról beszéljünk itt, az Országgyűlésben egy törvényalkotás kapcsán, ami a legfontosabb, hogy a lakosság széles rétegeit milyen nehézségeknek tesszük ki, hogy a földgáz árát majd hogyan, miként tudják megfizetni.
Ezzel kapcsolatban konkrétumot is szeretnék említeni, és visszatérnék a 119. módosító javaslatunkra, amelynek a lényege - ezt már jeleztük a bizottsági vita során is -, hogy egy kiterjesztést tartalmazna a célelőirányzatra, mert úgy ítéljük meg, hogy az egyre fogyó hazai kibányászású földgáz bányajáradéka nem ad majd elegendő nagyságú forrást erre a bizonyos kompenzációra, kiegészítésre - mivel még a törvény nem fogalmazza meg ezeket a kifejezéseket, én is igyekszem a miniszter úr terminus technicusait használni -, de hogy ezekre sor kerül, az most már reményeink szerint önök által és a módosító javaslataikból következik.
Mi azonban úgy ítéljük meg, hogy nem elég csak a bányajáradékból befolyó összeg, hanem szükséges, hogy igenis a területi gázszolgáltatók, ahol a lényegesen nagyobb haszon lecsapódik, ők is áldozatot vállaljanak benne, szükséges az is, hogy ebbe bizonyos költségvetési források is bekerülhessenek, és megítélésünk szerint arra is szükség van, hogy ezt az Országgyűlés a költségvetési törvényben szabályozott módon ossza el, ne pedig valamilyen formában átláthatatlan vagy kevésbé átlátható úton, akár csak valamilyen alapítványon vagy valami máson keresztül hitbizománnyá váljék.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť