DR. LATORCAI JÁNOS

Full text search

DR. LATORCAI JÁNOS
DR. LATORCAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Kovács Tibor képviselőtársam iménti felszólalása szöget ütött a fejembe egy gondolat erejéig, amit, úgy gondolom, meg is kell osztani mindenkivel.
Sajnos az az alapvető probléma, hogy 1995-ben, amikor azok a bizonyos kormányrendeletek lehetőséget adtak a 8 százalékos eszközarányos nyereség képzésére az egyes területi szolgáltatóknál, úgy az elektromos, mint a gázszolgáltatóknál, úgy hiszem, azok voltak alapvetően az egész rendszer elrontói. Hiszen nem tették mellé azt az alapvető követelményt, hogy kapjanak, de csak abban az esetben, hogyha időről időre nyereségük iksz százalékát, akár mindet a hálózat fejlesztésére, modernizálására, azaz az ellátásbiztonság fokozására fordítanák. Ugyanis emlékeztetni szeretném képviselő urat - neki legalább olyan jó információi vannak, mint nekem -, hogy azért az elmúlt időszakban arról is szó volt, hogy esetleg a MOL gázüzemágát megpróbálják értékesíteni; nem igazán tolongtak érte. Éppen most olvasom az újságokban, hogy viszont az egyik dél-magyarországi - a nevét hadd ne említsem - gázszolgáltató MOL-nál lévő részvényeit más szolgáltatók vásárolták meg. Ez nagyon fontos és nagyon jó, mert úgy gondolom, hogy az a 8 százalékos eszközarányos nyereség, amelyet ezek a rendeletek biztosítanak, ami egyes információk - és megbízható információk - szerint már régen nem 8 százalék, hanem régen több, ezek bizony valóban vonzóvá teszik arra, hogy kivásárolják ezeket a részeket, miközben most sincs ott semminemű olyan kötelezettség, amely biztosítaná azt, hogy ebből a normális vagy szokásos - talán használjuk ezt a kifejezést: szokásos - jövedelemnél, szokásos nyereségnél lényegesen nagyobb nyereségből bizony-bizony a hálózat fejlesztésére komoly áldozatokat kellene nekik vállalni. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť