IVANICS ISTVÁN

Full text search

IVANICS ISTVÁN
IVANICS ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Elhangzott Latorcai képviselőtársunk részéről, hogy valóban a szociális igazságosságnak egy törvényalkotásnál, amely a földgázellátásról szól, úgy gondolom, zsinórmértéknek kell lenni, különösen Magyarországon. Az előzőekben már sok képviselőtársunk kifejtette kormány- és ellenzéki oldalon is, hogy Magyarországon ennek milyen súlya van a mindennapi életben is. Ezért ez elsősorban arról szól, hogy milyen árat fog indukálni az az ellátórendszer, amelyet mi most létrehozunk. Az drága lesz, olcsó lesz, fogyasztóbarát lesz-e, hogyan fog működni? Ezért ilyen szempontból, ilyen tükörbe kell helyezni az összes kérdés vizsgálatát.
Ha így megnézzük, hogy kormánypárti képviselőtársaim honnan közelítik meg például a fogyasztóbarát kérdéseket, hogy a gázmérőóra rendben van-e, hitelesítve van-e, hogy csatlakozhat a vezetékre, ezek másik oldalról is megfordíthatóak, mert ezek a gázszolgáltató részére legalább olyan lényeges kérdések, azt is mondhatnánk, hogy sokkal lényegesebbek a gázszolgáltató részére. Tehát az érdekek világos megjelenítésére is oda kell figyelnünk. Azzal nem foglalkoznak kedves kormánypárti képviselőtársaink, hogy a hálózatfejlesztési hozzájárulást miért szükséges még most is fizetni, és hogy milyen rendszereknél kell a magyar fogyasztónak még mindig beszállni a hálózatfejlesztési hozzájárulásba akkor, amikor (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) négyévente van egy átlagolás, és minden belemegy a földgáz árába. Úgy gondolom, hogy itt nincs rend, és további vizsgálatok szükségesek, hogy ez a kérdés eldönthető legyen.
Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť