IVANICS ISTVÁN

Full text search

IVANICS ISTVÁN
IVANICS ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Kedves Podolák Képviselőtársam! A szociális igazságosság nem választható el a gazdasági törvényektől sem. Valószínű, hogy a korábbi, nem tőkés gazdasági rendszerben ön állandóan a szociális igazságosság talaján állt, és így próbálta azt a rendszer-filozófiát megvalósítani, mert ott ugye állandóan ez volt hirdetve - megvalósulás nélkül.
Most ez nem azt jelenti, hogy most már akkor nekünk ezt a zsinórmértéket fel kellene adnunk. Úgy gondolom, hogy a szociális igazságosságnak működnie kell, még a bankszektorban is és a gáztörvény esetében is, mert minden cselekedetünk, különösen nekünk, politikusoknak a közjó megteremtésére irányul, és a közjó megteremtése a szociális igazságosság elveinek az érvényesítése nélkül nem valósítható meg. Ha már most mi itt eltekintünk attól, hogy a végeredmény mindig a fogyasztó, hogy ezek a szabályozások úgy működjenek, hogy a gáz ára a lehető legalacsonyabb legyen, a legjobban elérhető, a legnagyobb ellátásbiztonság mellett, akkor úgy gondolom, hogy nem jó a törvénykezési metodikánk.
Tehát ehhez minden gazdasági törvénynél ragaszkodni kell. Ez különösen kijött a tegnap esti egészségügyi törvény vitája kapcsán is, hogy bizony az egyes ember (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a politikusoktól várja el, hogy valóban meg is tudják valósítani az állampolgár érdekvédelmét.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť