KOVÁCS TIBOR

Full text search

KOVÁCS TIBOR
KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Ivanics képviselő úr úgy beszél a fogyasztóvédelem kérdésköréről, mintha az a törvényjavaslatban semmilyen értelemben nem jelenne meg. A képviselő úrtól konkrétan semmilyen olyan felvetést nem hallottam, ami új eleme lenne ennek a kérdéskörnek, ami a jelenlegi szabályozásban akár kormányrendeleti formában, akár magában a törvényjavaslatban, illetve a mostani törvényjavaslatban is valamilyen formában ne szerepeljen. Azok a módosító indítványok, amelyekről képviselőtársaim már korábban beszéltek, a mérőórák hitelesítése, a minőség-ellenőrzés kérdései, olyan fontos kérdések, amelyek indokoltak, hogy hangsúlyozottabban szerepeljenek ebben a javaslatban, de ezt mi módosító indítvánnyal kezdeményeztük is.
A hálózatfejlesztési hozzájárulás kérdése kapcsán pedig, képviselőtársaim, át kellene gondolniuk azt, amit mondanak, amit javasolnak. Önök tulajdonképpen azt javasolják, hogy Magyarországnak azok a vidékei, ahol jelenleg nincs vezetékes gázellátás, és a település jellegéből adódóan nagy valószínűséggel önmagában gazdaságosan a rendszer nem is valósítható meg; ha az önök javaslatát elfogadná a kormány, akkor gyakorlatilag az történne, hogy ezeken a területeken a jövőben soha nem is jöhetnének létre gázrendszerek, mert a gázszolgáltató azzal az indoklással, hogy a rendszer létrehozása nem gazdaságos, joggal utasíthatná el az ilyen kezdeményezést. Tehát nem lenne lehetősége a lakosságnak, hogy saját erejének hozzájárulásával vagy esetleg önkormányzati támogatással létrejöhessen a gázrendszer ott is, ahol annak létrehozása a szolgáltató számára nem gazdaságos.
Tehát jól fontolják meg a hálózatfejlesztési hozzájárulással kapcsolatos véleményüket, mert amit önök javasolnak, azzal gyakorlatilag ezt az eredményt valósítanánk meg, hogy lennének olyan területek, ahol soha többet Magyarországon gázrendszert nem lehetne létrehozni.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť