KOVÁCS TIBOR

Full text search

KOVÁCS TIBOR
KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm szépen. Azért nem kapott még senki vissza egyetlen fillért sem, mert még nem futott ki az a tízéves periódus, amit egyébként a jogszabály szabályoz.
Tisztelt Képviselőtársaim! Szeretném még egyszer ezzel kapcsolatban elmondani azt önöknek, hogy amit önök javasolnak, tehát hogy a hálózatfejlesztési hozzájárulás úgy, ahogy van, szűnjön meg, azzal azt kezdeményezik, hogy Magyarországon jelentős területek a továbbiakban ne legyenek bekötve a gázhálózatba. Ugyanis a gázszolgáltató abban a pillanatban, amint a település jellege olyan, hogy nincs megfelelő számú fogyasztó, és ezáltal számára a rendszer létrehozása nem gazdaságos, nem fog gázhálózatot kiépíteni. Önök ezt javasolják ezzel a javaslatukkal.
A mi módosító javaslatunk, ami az első, 2010-re vonatkozik, és talán még felül kellene vizsgálni ezt a javaslatot is, lehetővé kellene tenni, hogy a jelenleg meglévő és befizetett hozzájárulások elszámolása megtörténhessen, tehát a jelenlegi rendszer kifuthasson. és a végelszámolás megtörténhessen. Ennek a rendszerét kell szabályozni, erre vonatkozóan adtunk mi be javaslatot, hogy legyen az Energia Hivatalnak felülvizsgálati lehetősége, ellenőrizni tudja azt, hogy az elszámolás úgy történt, ahogy azt a jogszabály rögzíti, hogy a visszafizetés valójában megtörténik-e vagy nem. Ezt valóban szabályozni kell, ilyen kapcsolódó módosító indítványt mi nyújtottunk be.
De még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy a rendszernek ez a lényege. Ha nem erről van szó, akkor kérem, hogy indokolják meg, hogy önök szerint a rendszer hogyan fog működni azokon a területeken, ahol egyértelműen nem hozható létre hozzájárulás nélkül gazdaságosan működtethető és fenntartható rendszer.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť