LÁZÁR MÓZES

Full text search

LÁZÁR MÓZES
LÁZÁR MÓZES (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Én is ehhez a témához szeretnék kapcsolódni, csak a történeti elemeket az elején szeretném tisztázni. Valóban, a gazdasági bizottságban, azon belül az energia albizottságban volt erre egy komoly munka, és azért hozzá kell tenni azt, hogy valamikor, ha jól tudom, hetvenvalahányról indult ezeknek a településeknek a száma, akik ezzel a problémával küzdöttek, és most már ez harminc-egynéhánynál tart információim szerint. Tehát azért valamiféle megoldások születtek az elmúlt időben.
Ezért támogatjuk mi Farkas Imre képviselőtársunk módosító javaslatát, ha már a miénk nem mehet át; de egy nagyon fontos elemet szeretnék visszaidézni mindenki számára, hogy annak idején azt mondtuk, hogy most átmenetileg ilyen megoldásokat tudunk javasolni ezeknek a településeknek, és majd ha jön az új gáztörvény, akkor majd egy végleges megoldást tudunk ajánlani nekik.
Ehhez képest ezért nem is értem, hogy az eredeti előterjesztésben a kormány ezzel a kérdéssel igazából miért nem foglalkozott, miért nem vette be, és ha szerepeltetjük ebben a vezetékes PB-gázban részesülő falvakat, akkor még önmagában az ár problémáját nem oldottuk meg. Csak az egyik része az, amelyről az előző hozzászólásokban a képviselőtársak beszéltek, hogy mi van azokkal, akik más energiahordozóval, főként természetesen fűtésre használják az energiát, azok milyen kompenzációban részesülnek.
Emellett továbbra is azt tartom még fő problémának, hogy kizárólag a fogyasztás mennyisége határozza meg, hogy ki mekkora támogatásban részesül. Az idei tél, az elmúlt fűtési szezon rendkívül kemény volt, ezt tudjuk, hiszen ma már a sajtóban is lehet róla hallani, hogy bizonyos területeken nem a lakosságnál kellett korlátozásokat bevezetni. Ha a jövő évben megnézzük a fogyasztási mennyiségeket, lehet, hogy egy kicsit átrendeződnének a Központi Statisztikai Hivatal által adott számok, hogy ki milyen mennyiségben fogyasztott az elmúlt időszakban gázt, főleg a fűtési szezonban.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť