PODOLÁK GYÖRGY

Full text search

PODOLÁK GYÖRGY
PODOLÁK GYÖRGY (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Mi úgy gondoltuk, és ezt előre szerettük volna megértetni, hogy itt szakmai vitára készülünk, hiszen a részletes vitáról van szó. Most már teljes egészében megértem Balla György képviselőtársamat, amikor az elején hozzászólást kért ügyrendiként, hogy egy csomagban vitassuk az egészet. Onnan kezdve elég világosan rajzolódott föl a kép, hogy milyen szándékok fogalmazódnak meg, amelyek kevésbé szakmaiak, e vita főbb csomópontjait illetően.
Csak emlékeztetni szeretném képviselőtársaimat, hogy amikor az általános vita keretei között tárgyaltuk a gázszolgáltatásról szóló törvényt, akkor a vita 95 százaléka arról szólt, ami nem is szerepel a törvény sorai között. Tehát a gázárról beszéltek itt folyamatosan ellenzéki képviselőtársaim. Ennek eredménye volt, hogy olyan vita alakult ki, amilyen, ami nemigen vitte előre, hogy a törvény valóban egy minőségi, hosszú távon működő gazdasági törvényt biztosítson részünkre.
Szeretném emlékeztetni önöket nagy tisztelettel, hogy a 2001-ben az önök kormánya részéről előterjesztett gáztörvényben, amit nagyon gyorsan visszavontak, és a villamos energiáról szóló törvényben nem szerepelt túlzott mértékben a fogyasztók érdekképviselete.
Teljesen egyetértek Ivanics képviselőtársammal, és úgy gondolom, azok a módosító javaslatok, amelyeket beadtunk, amelyeket a kormány is támogat, erőteljes minőségi változásokat eredményeznek, hiszen csak gondoljon arra, hogy az a javaslat, amely arról szól, hogy a gázmérők hitelessége, a szolgáltatók elérése, elérési kötelezettsége lehetőségének a biztosítása, és sorolhatnám tovább, ezek rendkívül fontos fogyasztói érdekvédelmi kérdések, amelyeket a kormány az előző bizottsági üléseken támogatott.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť