PODOLÁK GYÖRGY

Full text search

PODOLÁK GYÖRGY
PODOLÁK GYÖRGY (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Engem nagyon megfogott Ivanics képviselőtársamnak az a szóbeli rögzítése, hogy a gáztörvény zsinórmértéke a szociális érzékenység, hogy ez végighúzódjon a törvényen. Én ezt részben igaznak tartom, de ez a szociális érzékenységnek, én úgy gondolom… (Ivanics István: Igazságosság!) Szociális igazságosság, akkor még súlyosabb szóval jellemezhető az, amit ön mondott, képviselőtársam. Ha tehát a szociális igazságosságot a gáztörvénytől, a banktörvénytől, a hírközlési törvénytől, és sorolhatnám tovább, várnánk el, akkor nem tudom, hogy miért kellene szociális törvényeket hozni ebben az országban, abban az országban, amely versennyel, a versenypiacra készül Európába.
Úgy gondolom, önök is érzik, hogy ez anakronizmus, amit önök itt felhoznak. Ennek nem itt van a helye, mert valóban szenzációs a 114. sorszám alatt beadott javaslat, csak két dolog még hiányzik belőle, és ezt nem cinizmusból mondom, félre ne értessék. Tehát úgy gondolom, hogy hiányzik belőle a szélenergia, a termikus energia, valamint a szárított trágya, tehát a marhatrágya is. Mert gondolják végig, hogy milyen sok van belőle, és ez megszárítva komoly költséget jelent, viszont a költségazonosság elvét lehetne ebben is támogatási oldalról kellőképpen megalapozni, és ez megmutatja a szakmai súlyát ennek a jelentős javaslatnak. Különösen úgy, hogy még van egy másik lába egy másik javaslatukban, ahol azt javasolják, hogy a költségvetésen belül ezt a költséghelyet sokkal szélesebben kell tárgyalni, nem csupán a bányajáradék, hanem egyéb más költségvetési indíttatás oldaláról is.
Én ezt szenzációsnak tartom, csak éppen nem igaz, és majd a gázárképzéssel kapcsolatosan szeretném a következő kétperces hozzászólásomat megtenni.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť