SOLTÉSZ MIKLÓS

Full text search

SOLTÉSZ MIKLÓS
SOLTÉSZ MIKLÓS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Podolák képviselőtársamnak szeretném jelezni, hogy érdemes azért megnézni a Gazdasági Minisztérium fejezetét, ahol is a szélenergiát és más megújuló energiaforrásokat külön fejezetben támogatja a tárca. Ezt csak azért mondom, hogy javaslata nagyszerű, de azért nem fogjuk kapcsolódó indítványként beadni az eddigi javaslataink közé.
Kovács Tibornak szeretném jelezni, hogy nagyon kérem, olvassa el - éppen kiment, nem számít - a 110. módosító javaslatunkat. Ott ugyanis nem arról beszélünk, hogy a csatlakozási díjat meg kellene szüntetni, hanem a múltra mutatunk vissza, illetve egy időszakot szeretnénk lezárni.
(15.50)
Egyébként önök is lezárnak majd 2006-ban egy időszakot, ezt tervezi a törvény, ennek ugyanaz lehet az eredménye, amit Kovács Tibor mondott, hogy akkor majd azok a gáztelepítők, illetve azok az engedélyesek nem fognak telepíteni olyan falvakba, olyan településekre, ahol nem éri meg a telepítés, mert csatlakozási díjat nem fognak fizetni. Igen, látom, hogy négy év, de mi pedig a múltról beszélünk, és nem megszüntetnénk - szeretném még egyszer jelezni - a csatlakozási díjat a javaslatunkkal.
Még egyet szeretnék szintén Kovács Tibor képviselőtársamnak jelezni: bizonyára önöket is rengeteg ember megkeresi az ügyben, hogy úgy érzi, az a gáz, amit fogyaszt, vagy amit a konyhában használ, vagy a fűtésnél használ, valamilyen módon mintha gyengébb lenne, más lenne, mint a múltban. Ezeknek a panaszoknak vagy hozzászólásoknak biztos, hogy van nagyon sok valóságalapja, csak van egy rossz érzet, ami miatt az emberek úgy gondolják, hogy nekik van igazuk. Erre terjesztettük be a 100. módosító indítványunkat, hogy az Energia Hivatal mindenkitől függetlenül, a fogyasztóktól is függetlenül és a szolgáltatóktól is függetlenül mérhetné a minőségét a gáznak, és megnyugtató választ adhatna mindenkinek.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť