DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN

Full text search

DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN
DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Szabad Demokraták Szövetsége támogatja az előttünk fekvő országgyűlési határozati javaslatot. Ebben talán nincs semmi meglepő, hogy egy kormánypárt támogatja a kormány indítványát.
De a Szabad Demokraták Szövetsége 2001-ben, két évvel ezelőtt ellenzéki pártként is támogatta az eredeti javaslatot. Pedig, tisztelt képviselőtársaim, akkor sem volt különösképpen népszerű dolog egy válságövezetbe, a polgárháború sújtotta Macedóniába küldeni magyar katonai egységeket. Az akkori ellenzéki pártok, a Szabad Demokraták Szövetsége és a Szocialista Párt azonban érezte azt a felelősséget, amellyel tartozunk szövetségeseinknek, amellyel tartozunk Európa és a világ biztonságának.
Mi akkor e felelősséget átérezve hoztuk meg a döntést. Miért mondom ezt? Mert ma olyasvalami történt, tisztelt képviselőtársaim, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. Nehéz megmagyarázni, és nehéz mentséget találni arra, hogy az ellenzék lehetetlenné tette a mai napon, hogy Magyarország szövetségesi kötelezettségeinek megfelelően (Közbekiáltások a Fidesz soraiból.) segítséget nyújtson egy szövetséges országnak.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ne kiabáljanak (Az elnök csenget.), inkább gondolkodjanak el egy kicsit! (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť