DR. DEUTSCH TAMÁS

Full text search

DR. DEUTSCH TAMÁS
DR. DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Öröm, amikor az ember képviselőtársa segítségére tud sietni egy beéretlen intellektuális feladat megoldásában. Ha megengedi, kedves Bőhm képviselő úr, lehet valaminek könyvtárnyi irodalma, de az ön által is jól ismert, például jogalkotásról szóló törvényjavaslat szükségessé teszi, hogy ennek a könyvtári irodalomnak a benyújtott törvényjavaslattal szoros összefüggésben lévő része hatástanulmány formájában, megvalósíthatósági tanulmány, költségkalkuláció formájában a benyújtott törvényjavaslat részét képezze, egy ahhoz kapcsolódó tájékoztató anyag legyen. Én magam is tudom, ismerem, önhöz hasonlóan feltehetőleg ebből táplálkozik a tudásom, hogy az elmúlt - ahogy tegnap Baráth Etele mondta - több mint negyven esztendőben közlekedésmérnök-generációk foglalkoztak e metróvonal kérdésével. Könyvtárnyi ennek a metróvonalnak a szakmai irodalma, a megvalósíthatósági tanulmányok oldalaival Dunát lehetne rekeszteni, de ezeknek a léte még nem ad magyarázatot arra, hogy egy ilyen jelentőségű, a Medgyessy-kormány fennállása óta legnagyobb infrastrukturális fejlesztési program állami támogatásáról szóló törvényjavaslathoz kapcsolódva ebből a könyvtárnyi irodalomból miért nem kapunk semmit.
Ami a második kérdést illeti, valóban igaza van, megvizsgálták ezt a kérdést. A mi javaslatunk is közlekedésmérnökök, kiváló szakemberek javaslataira épít, a Kelenföldi pályaudvartól egyszerre két irányban lehet építkezni, még oly módon is, hogy először a Kelenföldi pályaudvartól a Kálvin tér fele kezdődik az építkezés, majd tervezési engedélyezési eljárást követően a Kelenföldi pályaudvartól a virágpiac felé, a virágpiaci végállomás minden szempontból, közlekedésszervezési szempontból kedvezőbb a főváros számára. És ugyancsak semmi akadálya nincs, hogy a szükséges tervezési munkák elvégzését követően, az engedélyek birtokában a Keleti pályaudvartól a Bosnyák térig az építkezés megkezdődjön.
Önök is jövőre akarnak erről dönteni, és folytatólagosan ezt a beruházást végrehajtani. Tehát ha önök akarják, akkor meg lehet csinálni, feltehetőleg ha mi javasoljuk, ugyanúgy megvalósítható ez.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť