DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselő Asszony! Tudom, hogy mára virradó éjszaka is és a mai nap folyamán is többen deklaráltuk, hogy nem kívánunk a 4-es metró ügyéből politikai vitát kreálni. Éppen ezért úgy gondolom, hogy ebbéli elhatározásunkat, reményeim szerinti közös törekvésünket nem segíti elő, hogy ön történelmi visszautalásokat tesz, olyanokat, amelyeket ráadásul a Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága sem támasztott alá. Az egy megalapozatlan, jogalapot nélkülöző szerződés volt, és ezt a bíróság megállapította. Utána vagyunk, új szituáció van, új helyzet van, tisztelettel javaslom, hogy ezt tegyük be a történelem annaleseibe - ez az egyik dolog.
A másik pedig az önkormányzati tulajdon kérdése. Ön is utalt rá, hogy az a törekvésük, hogy a 4-es metrónak… - ön úgy fogalmazott, ha jól idézem, hogy a megvalósuló hálózat vagy sínek önkormányzati tulajdonba kerüljenek. Ez az, amire utaltam. Az egyedi ügyben, a 4-es ügyben ez ellen nincs elvi kifogás. A baj az, hogy az előttünk fekvő javaslat generálisan szabályoz, és azt mondja, hogy ez kiterjeszthető valamennyi meglévő és készülő, illetve jövőben létrejövő ilyen – mondjuk - vasúti hálózatra.
Tehát az a megismételt javaslat, ha önök a Legfelsőbb Bíróság döntését is figyelembe véve, garanciákat kívánnak a 4-es metró építéséhez beépíteni, úgy gondolom, annak elvi akadálya nincs, csak ne az egész magyar vasúti hálózatra terjesszük ki vagy legalábbis ne ilyen kutyafuttában.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť